Unilever: Αφήνει το Λονδίνο και κρατάει την έδρα της στο Ρότερνταμ

Unilever: Αφήνει το Λονδίνο και κρατάει την έδρα της στο Ρότερνταμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της αγγλο-ολλανδικής FMCG, αποφάσισε να κρατήσει τη βάση της στο Ρότερνταμ αντί για το Λονδίνο, μια κίνηση που αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Unilever: Αφήνει το Λονδίνο και κρατάει την έδρα της στο Ρότερνταμ
Να συγκεντρώσει όλα τα κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία, εγκαταλείποντας έτσι την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζεται η Unilever, μετά από σχεδόν έναν αιώνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της αγγλο-ολλανδικής FMCG που συνεδρίασε την Τετάρτη, αποφάσισε να κρατήσει τη βάση της στο Ρότερνταμ αντί για το Λονδίνο, μια κίνηση που αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η οποία προσπαθεί να κρατήσει τις επενδύσεις στη χώρα παρά το Brexit.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα την Πέμπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να απλοποιήσει τη δομή της.

Κλείσιμο
Η εταιρεία λειτουργούσε εδώ και χρόνια με δύο κεντρικά γραφεία, ωστόσο, πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τις δραστηριότητές της και θα περιορίσει τα κόστη. Το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας αποτελεί στρατηγική κίνηση μετά την προσπάθεια εξαγοράς της από την Kraft Heinz Co.

Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, του Λονδίνου και των ΗΠΑ.

Η Unilever απασχολεί 7.500 άτομα στη Βρετανία και 3.000 άτομα στην Ολλανδία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των θέσεων δεν θα επηρεαστεί καθώς ήδη η εταιρεία έχει μεταφέρει πάνω από 100 θέσεις εργασίας από το Λονδίνο στο Ρότερνταμ στο πλαίσιο του πλάνου συγχώνευσης.

Πηγή: newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης