Εξοικονομώ Κατ' Οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Εξοικονομώ Κατ' Οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Μετά από αρκετές αναβολές και καθυστερήσεις άνοιξε τελικά σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα

Εξοικονομώ Κατ' Οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Μετά από αρκετές αναβολές και καθυστερήσεις άνοιξε τελικά σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», όπως είχε ανακοινώσει από χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, αντιμετωπίζει προβλήματα και η είσοδος στο σύστημα γίνεται μετά πολλών εμποδίων, πιθανότατα λόγω υπερφόρτωσής του, καθώς το ενδιαφέρον είναι μαζικό.

Το υπουργείο, επικαλούμενο τεχνικές δυσλειτουργίες και θέματα συμβατότητας των πληροφοριακών συστημάτων ασφαλείας, δικαιολόγησε την νέα αναμονή των πολιτών για την ενεργοποίηση του Προγράμματος που μετατέθηκε για πολλοστή φορά για σήμερα Τρίτη 13/3.

"Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Κλείσιμο
Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 8:00 π.μ" ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο ιστότοπος exoikonomisi.ypen.gr , μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις, τέθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη (08.03.2018) ενώ στον ίδιο δικτυακό τόπο υπάρχουν πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό.

Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης είναι συνολικού προϋπολογισμού 209 εκατ. ευρώ και προβλέπει επιδότηση έως και 70%. Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο μόνο εάν οι επιπλέον της μίας αιτήσεις αποτελούν μέρος αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση.

Όλες οι επεμβάσεις ανακαίνισης – ενεργειακής αναβάθμισης και όλες οι επιθεωρήσεις από ενεργειακό επιθεωρητή θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Αν κάποιος είχε εκδώσει εκδώσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) πριν από τις 26 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να το επανεκδώσει.

Πηγή: www.newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης