Άνοδος στη Wall λόγω εξαίρεσης Καναδά και Μεξικού από τους δασμούς

Σύμφωνα με το Associated Press, όλες οι χώρες που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, έχουν προσκληθεί να διαπραγματευτούν εξαιρέσεις από τα μέτρα

Θετικά πρόσημα στη Wall μετά την είδηση ότι Καναδάς και Μεξικό θα εξαιρεθούν προσωρινά από την  επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που υπέγραψε σήμερα το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,38% στις 24.895 μονάδες, ο S&P 500 +0,45% στις 2.738 μονάδες καiο Nasdaq +0,42% στις 7.427 μονάδες.

Οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή «εντός 15 ημερών», με το Μεξικό και τον Καναδά να απαλλάσσονται «προς το παρόν» από το μέτρο, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι οι απαλλαγές για το Μεξικό και τον Καναδά θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την NAFTA. Σύμφωνα με το Associated Press, όλες οι χώρες που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, έχουν προσκληθεί να διαπραγματευτούν εξαιρέσεις από τα μέτρα.

«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι δασμοί» ανέφερε ο Peter Cardillo, της First Standard Financial. «Το ερώτημα για την αγορά είναι ποιο θα είναι το οικονομικό αντίκτυπό τους» πρόσθεσε.

Πηγή:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr