Wall Street: Σημαντικές απώλειες στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Wall Street: Σημαντικές απώλειες στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Ο Dow Jones στο -0,53% στις 24.831 μονάδες, o S&P 500 στο -0,55% στις 2.701 μονάδες και ο Nasdaq στο -0,22% στις 7.218 μονάδες

Wall Street: Σημαντικές απώλειες στον απόηχο των πρακτικών της Fed
Οι μετοχές υποχώρησαν μετά την άνοδο που σημείωσαν νωρίτερα στη συνεδρίαση της Wall καθώς η απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας κατέγραψε υψηλό τετραετίας στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,53% στις 24.831 μονάδες, o S&P 500 -0,55% στις 2.701 μονάδες και ο Nasdaq -0,22% στις 7.218 μονάδες.

Ο Dow Jones αφού κατέγραψε νωρίτερα άνοδο άνω των 300 μονάδων τελικά γύρισε σε αρνητικό έδαφος με αποτέλεσμ να χάσει πάνω από 100 μονάδες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας, οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η ανοδική τάση του πληθωρισμού δικαιολογούν τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

«Το έκαναν σαφές ότι πρόκειται να δούμε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε ο Quincy Krosby της Prudential Financial. «Το ερώτημα τώρα για την αγορά είναι πόσες;».

«Τα σημερινά πρακτικά δεν μας έδωσαν κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη: τα επιτόκια ανεβαίνουν φέτος, ο πληθωρισμός ανεβαίνει μετριοπαθώς, η ανεργία παραμένει χαμηλή και οι μισθοί αυξάνονται ελαφρώς» δήλωσε ο Mike Loewengart της E-Trade. «Η οικονομία δεν αισθάνεται ότι έχει υπερθερμανθεί, αισθάνεται ότι συνεχίζει με θετική δυναμική από την περυσινή χρονιά» πρόσθεσε.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης