Αρνητικά πρόσημα στη Wall, «βουτιά» για τη Walmart

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, «βουτιά» για τη Walmart

Η μετοχή του γίγαντα του λιανεμπορίου σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2015 καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, «βουτιά» για τη Walmart
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, με τη μετοχή της Walmart να καταγράφει απώλειες άνω του 10% και τους επενδυτές να εστιάζουν και στην άνοδο των επιτοκίων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -1,98% στις 24.971 μονάδες, ο S&P -0,59% στις 2.716 μονάδες και ο Nasdaq -0,07% στις 7.234 μονάδες.

Ο Dow Jones σημείωσε πτωτική πορεία με τη Walmart να υποχωρεί κατά 10,17%. Η μετοχή του γίγαντα του λιανεμπορίου σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2015 καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο τα οποία ήταν κατώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Πτώση και για τον S&P 500 με τα βασικά καταναλωτικά αγαθά να υποχωρούν άνω του 2%. Απώλειες και για τον Nasdaq καθώς το ράλι των μετοχών της τεχνολογίας σταμάτησε το απόγευμα.

Κλείσιμο
Η άνοδος των επιτοκίων προς υψηλά πολυετίας άσκησε επίσης πίεση στις μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 2,886%, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 την περασμένη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές, καθώς φοβούνται ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτική νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης