Εγνατία: Στους διεκδικητές και ο Όμιλος Κοπελούζου με κρατική κινεζική εταιρεία

Εγνατία: Στους διεκδικητές και ο Όμιλος Κοπελούζου με κρατική κινεζική εταιρεία

Μέχρι σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγνατία: Στους διεκδικητές και ο Όμιλος Κοπελούζου με κρατική κινεζική εταιρεία
Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα μεγάλα συμβόλαια συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού κατέθεσε υπέβαλε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ ο όμιλος Κοπελούζου που συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα μέσω της εταιρείας του Damco Energy με την κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group Co, Ltd (SCIG). Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τελειώνει η προθεσμία υποβολής των φακέλων των ενδιαφερόμενων με βάση το διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί.

Η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων και λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών. Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κλείσιμο

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης