Στα 701 δισ. ευρώ η ζημία της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέχρι το 2100

Στα 701 δισ. ευρώ η ζημία της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέχρι το 2100

Το ζήτημα θα συζητηθεί σε σύνοδο του ΔΝΤ για το περιβάλλον, που θα μετέχει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας  – Στόχος της συνάντησης είναι οι μακροοικονομικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να μετριαστούν



Στα 701 δισ. ευρώ η ζημία της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέχρι το 2100
Η κλιματική αλλαγή θα τεθεί στο επίκεντρο της περιφερειακής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα μετέχει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι μακροοικονομικές συνέπειές της και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετριαστούν. 

Η κλιματική αλλαγή έχει έντονες επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εάν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, το κόστος θα είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η σωρευτική ζημία για την ελληνική οικονομία μέχρι και το 2100 φθάνει τα 701 δισ. ευρώ, δηλ. περίπου τέσσερις φορές το σημερινό ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.

Η συνάντηση, που θα γίνει στη Λισαβόνα αύριο, Παρασκευή, οργανώνεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας. Εκεί θα βρεθούν ανώτερα στελέχη των δύο διεθνών οργανισμών, υπουργοί και διοικητές ή υποδιοικητές κεντρικών τραπεζών από την Ιταλία, τη Μάλτα, τον 'Αγιο Μαρίνο, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ και τη φιλοξενούσα Πορτογαλία.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης