Εθνική Ασφαλιστική: Μετά το φιάσκο με τους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους

Εθνική Ασφαλιστική: Μετά το φιάσκο με τους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους

Υπενθυμίζεται πως η Fosun ήλθε δεύτερη στο διαγωνισμό για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής, πίσω από την Exin

Εθνική Ασφαλιστική: Μετά το φιάσκο με τους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους
Την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με την Fosun εξετάζει η Εθνική Τράπεζα μετά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την Exin στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Υπενθυμίζεται πως η Fosun ήλθε δεύτερη στο διαγωνισμό για την πώληση της Ασφαλιστικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, πίσω από την Exin.

Η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει νωρίτερα απ' τις 28 Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβατικές της υποχρεώσεις απ' το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την Exin, να έχει βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και στην καλύτερη περίπτωση να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση της ασφαλιστικής ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Κλείσιμο
Το διαφαινόμενο ναυάγιο με την Exin εξάλλου έχει δημιουργήσει και «πονοκέφαλο» αναφορικά με τα stress tests που έχουν ξεκινήσει ήδη ενώ η διοίκηση της τράπεζας δεν επιθυμεί να υπάρξει ούτε καν η υπόνοια για «τρύπα» στον κεφαλαιακό έλεγχο που υφίσταται. Επιπλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι πιθανόν το Μάιο να τεθούν σε stress test από την EIOPA. Πρόκειται για την Κεντρική Εποπτική Αρχή των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Στα συγκεκριμένα test τα οποία, όπως συμβαίνει με τις τράπεζες, συμβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί πάγια τακτική να συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες που ανήκουν σε τράπεζες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανόν να οδηγήσει στην ύπαρξη κεφαλαιακών αναγκών της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καλυφθούν απ' το βασικό της μέτοχο, την Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα διερευνά τις συμβατικές υποχρεώσεις προκειμένου εντός των διαδικασιών του διαγωνισμού να προχωρήσει σε συμφωνία για την πώληση της ασφαλιστικής στην Fosun, που ήταν ο δεύτερος πλειοδότης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης