Κυριάκος Mητσοτάκης: «Έτσι θα απελευθερώσω την επιχειρηματικότητα»

Κυριάκος Mητσοτάκης: «Έτσι θα απελευθερώσω την επιχειρηματικότητα»

Αναλύοντας τα μέτρα που θα προκαλέσουν την ανάπτυξη ανέφερε το εργαλείο της δυνατότητας υπεραποσβέσεων για επενδύσεις σε πάγια στοιχεία, τη δημιουργία στην Ελλάδα φορολογικής κατοικίας για επενδύσεις σε ακίνητα, ώστε να ανταγωνιστεί η Ελλάδα τις χώρες του Νότου

Κυριάκος Mητσοτάκης: «Έτσι θα απελευθερώσω την επιχειρηματικότητα»
Μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, οργάνωση του κράτους, πρόταση για φόρους και εργοδοτικές εισφορές, απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας με κίνητρα, και δημιουργία, κυρίως, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ήταν μεταξύ άλλων οι απαντήσεις που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
σε μια συνέντευξη που έδωσε προς τους κ. Νίκο Καραμούζη, πρόεδρο της Eurobank και Βασίλη Καζά, ceo της Grant Thornton, στο περιθώριο της βράβευσης επιτυχημένων επιχειρήσεων. 

Στην πρώτη ερώτηση από τον κ. Νίκο Καραμούζη, για τον εάν είναι βέβαιος ότι τα στελέχη θα εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα είναι αδιαπραγμάτευτο και χρειάζεται να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται ως πρωθυπουργός να επιτρέψει προσωπικές ατζέντες.
Κλείσιμο

Έπειτα ο κ. Καζάς της Grant Thornton ρώτησε τον αρχηγό της Ν.Δ για τα κεφάλαια που χρειάζονται να προσελκυθούν για την ανάπτυξη καθώς μελέτες αναφέρουν ότι, απαιτούνται κεφάλαια ύψους 85-100 δισ. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι χρειάζεται μια έκρηξη επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου η Ελλάδα να φθάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πρώτη προϋπόθεση, όπως συμπλήρωσε είναι η πολιτική σταθερότητα.

Αναλύοντας τα μέτρα που θα προκαλέσουν την ανάπτυξη ανέφερε το εργαλείο της δυνατότητας υπεραποσβέσεων για επενδύσεις σε πάγια στοιχεία, τη δημιουργία στην Ελλάδα φορολογικής κατοικίας για επενδύσεις σε ακίνητα, ώστε να ανταγωνιστεί η Ελλάδα τις χώρες του Νότου. Όπως πρόσθεσε, δεν είναι πρόθεση του να εγκλωβίσει, όμως, καμία επιχειρηματική πρωτοβουλία. «Ποτέ δεν γνωρίζει κανείς από που θα προκύψει μια νέα επιχειρηματική ιδέα» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης