PROTOTHEMA

Οικονομία

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα

Ντράγκι: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια

Ντράγκι: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια

Προαναγγέλλει αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και ζητεί επέκταση των πλειστηριασμών σε όλη την ελληνική επικράτεια 

Τροποποιήσεις στο καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών έναντι των πλειστηριασμών δεσμεύθηκε ότι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης προκειμένου να εντοπιστούν οι κακοπληρωτές, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Σε απαντητική επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως ο νόμος «Κατσέλη» περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών (Ν.3869/2010) έχει δυσχεράνει στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων καθώς, μεταξύ άλλων, έχει επιτρέψει σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να κρύβονται ανάμεσα στους πραγματικά αδύναμους.


«Όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως η ΕΚΤ, έχει καίρια σημασία για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μελλοντική κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών να σημειωθεί ταχεία πρόοδος προς τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης χαιρέτισε την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στη διενέργεια πλειστηριασμών, όμως επισήμανε ότι απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια «προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης γεωγραφική κάλυψη της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι «ένα αποτελεσματικό σύστημα πλειστηριασμών αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εργασιών προς τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, παρόλο που σύμφωνα με τις προβολές των τραπεζών η ανάκτηση κυριότητας ή η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων δεν αποτελούν βασικό παράγοντα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων».

Όπως επισημαίνει «η διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσει τα κατάλληλα κίνητρα για τους δανειολήπτες και τους δανειστές προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης δανείων».

Διαβάστε ολόκληρη την απαντητική επιστολή στο www.newmoney.gr
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

.μ.πασοκ25/01/201807:43

ΠΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ.

Απάντηση
@@24/01/201823:19

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, να διώξουμε του κατσαπλιαδες !!!

Απάντηση
@24/01/201822:22

Το πώς ακριβώς θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια με ...πλειστηριασμούς στο φτερό, όπου ο οφειλέτης θα ...παύει να πληρώνει αφού θα χάσει το σπίτι του και ενδεχομένως βρεθεί στο δρόμο ή και στη φυλακή, και σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες θα εισπράξουν πολύ λιγότερα από την ονομαστική οφειλή, ακόμη και αν κυνηγήσουν και τις ...επόμενες γενιές του οφειλέτη, και του(ς) κατάσχουν και όλα τα κινητά και ακίνητα στοιχεία, μόνο ο Ντράγκι και τα "κοράκια" το ξέρουν. Απλά, η παλαιά φούσκα των μη εξασφαλισμένων καταναλωτικών θα γίνει νέα φούσκα των "προσδοκιών εξασφάλισης"... μέσω των απανωτών πλειστηριασμών, μέχρι και αυτή να ξεφουσκώσει, πολύ γρηγορότερα από την άλλη. Και ο χρηματιστηριακός τζόγος καλά κρατεί, στις πλάτες μας!

Απάντηση
CHARLIE24/01/201818:50

Καταλάβατε τώρα γιατί το "Μακεδονικό" είναι πρώτο θέμα παντού; Ξυπνήστε κορόιδα!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία