Σεντένο: «Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν για τον τρόπο εξόδου»

Σεντένο: «Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν για τον τρόπο εξόδου»

Επικρότησε τη μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης που δείχνουν «πολιτική ιδιοκτησία» της διαδικασίας

Σεντένο: «Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν για τον τρόπο εξόδου»
Απ' τις ελληνικές Αρχές θα εξαρτηθεί εάν η έξοδος απ' το πρόγραμμα προσαρμογής θα είναι «καθαρή» ή θα υπάρξει μία προληπτική πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup.

Μιλώντας από το Νταβός στο Bloomberg ο Μάριο Σεντένο επικρότησε τη «δυναμικότητα» που επιδεικνύουν οι ελληνικές Αρχές στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι όλοι πλέον εργάζονται για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Οι ελληνικές αρχές επιδεικνύουν μία δυναμικότητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αυτό είναι πολύ καλό για την πολιτική ιδιοκτησία της διαδικασίας», δήλωσε ο κ. Σεντένο προσθέτοντας πως «η έξοδος θα είναι αποτέλεσμα μίας πολύς μακράς διαδικασίας για τους Έλληνες και γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε από κοινού».
Κλείσιμο

Ερωτηθείς ευθέως εάν η έξοδος θα είναι «καθαρή» ή εάν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος στήριξης ο Πρόεδρος του Eurogroup έδειξε προς την πλευρά της Αθήνας για τις όποιες αποφάσεις. «Αυτό θα εξαρτηθεί απ' τις ελληνικές Αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Για το που βρίσκεται τώρα το ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Σεντένο δήλωσε πως «τελειώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και ετοιμάζουμε την τέταρτη και τελευταία για την ολοκλήρωση προγράμματος»

Ο κ. Σεντένο επιχείρησε στις δηλώσεις του να υπογραμμίσει πως η Ευρώπη πλέον έχει αλλάξει σελίδα με την οικονομική ανάπτυξη να είναι ισχυρή δηλώνοντας παράλληλα σε σχέση και με τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μίας νέας παγκόσμιας αναταραχής πως «η ευρώπη έχει επιδειξει ανθεκτικότητα σε εξωτερικά σοκ».

Αναφορικά με την άνοδο του ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας δήλωσε πως ανησυχεί αλλά όχι τόσο πολύ αφού «είμαστε πλέον αρκετά ανταγωνιστικοί», προτάσσοντας μάλιστα το παράδειγμα της Πορτογαλίας και την άνοδο των εξαγωγών της.

Τέλος ερωτηθείς για την πολυαναμενόμενη ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη Παρασκευή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δήλωσε πως θα ήθελε να ακούσει απ' τον ίδιο οτι επιδιώκει μεγαλύτερη συνεργασία με την Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην δική της ατζέντα, ανεξάρτητα απ' τις ΗΠΑ», αναγνωρίζοντας βέβαια ότι «πάντα ανησυχούμε για πολιτικές προστατευτισμού».

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης