Συναντήσεις Στουρνάρα με ξένα funds στα γραφεία της Goldman στο Λονδίνο

Συναντήσεις Στουρνάρα με ξένα funds στα γραφεία της Goldman στο Λονδίνο

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται

Συναντήσεις Στουρνάρα με ξένα funds στα γραφεία της Goldman στο Λονδίνο
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη σειρά συναντήσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
, κ.
Γιάννη Στουρνάρα, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως η Capital Fund Management, η Paulson & Co και η J.P. Morgan Asset Management, αλλά και οίκους με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο event που διοργάνωσε η Goldman Sachs στα γραφεία της στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται και διευρύνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό πως η ελληνική κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο μπορεί να εμφανίσουν αξιόλογες επιδόσεις και το 2018, ειδικά ενόψει και των επικείμενων νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζει το ελληνικό Δημόσιο πριν τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, καθώς και στην πρόοδο στην διαδικασία μείωσης των NPLs/NPEs, αφού πολλοί εκ των επενδυτών συμμετέχουν ήδη με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης