ELPEDISON: Το πρώτο «όχι» στον λιγνίτη της ΔΕΗ

ELPEDISON: Το πρώτο «όχι» στον λιγνίτη της ΔΕΗ

Η Elpedison σε στενή συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τους άλλους μετόχους εξέτασαν όλα τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι η επένδυση είναι ασύμφορη

ELPEDISON: Το πρώτο «όχι» στον λιγνίτη της ΔΕΗ
Tην πρόθεσή τους να μην διεκδικήσουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ εκφράζουν ανώτατα στελέχη της Elpedison, λίγες μέρες μετά την αποστολή από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ πρόσκλησης για συμμετοχή στο market test.

Η εν πολλοίς αναμενόμενη στάση της ελληνογαλλικής εταιρείας που ελέγχεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον όμιλο Ελλάκτωρ, την Χαλκόρ και την γαλλική Edison, θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού της EDF, αποτυπώνει και την απροθυμία των ευρωπαϊκών αλλά και ελληνικών ομίλων να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της πώλησης του λιγνίτη.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η Elpedison σε στενή συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τους άλλους μετόχους εξέτασαν όλα τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι η επένδυση είναι ασύμφορη. Ακόμη και με 6 ευρώ τον τόνο να υπολογιστεί το κόστος των εκπομπών αερίου η επένδυση είναι οριακή. Πόσο μάλλον που οι τιμές τα επόμενα χρόνια θα εκτιναχθούν και που η ΔΕΗ επιδιώκει να βάλλει λεφτά στο ταμείο της από την πώληση. Πληροφορίες δεν αποκλείουν πάντως να εμφανιστούν στο market test, χωρίς αυτό να δημιουργεί καμία προοπτική για την επόμενη μέρα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης