Ανάστατη η Ξάνθη από τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ

Ανάστατη η Ξάνθη από τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ

Το πρόστιμο που επέβαλε το Εφετείο είναι υψηλό έως κι «εξοντωτικό» αναφέρουν πηγές της πόλης - Η απόφαση του Δικαστηρίου στηρίχθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση η οποία δεν ήταν νομικά άρτια

Ανάστατη η Ξάνθη από τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ
Έντονος είναι ο προβληματισμός στη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ αλλά και η ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης αναφορικά με την απόφαση του διοικητικού Εφετείου της Κομοτηνής να επικυρώσει πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές.
 
Επί της ουσίας η επίμαχη τροπολογία που είχε προκαλέσει την έντονη πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν άρτια καθώς δεν είχε αναδρομική ισχύ, γεγονός στο οποίο πάτησε το Εφετείο για να κατακυρώσει τελικά ένα πρόστιμο ιδιαίτερα υψηλό έως κι «εξοντωτικό» όπως αναφέρουν πηγές της πόλης της Ξάνθης.
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η αγωνία στην ακριτική πόλη είναι μεγάλη και ήδη το θέμα ΣΕΚΑΠ απασχολεί την τοπική κοινωνία. Κι αυτό διότι ενδεχόμενο λουκέτο στη ΣΕΚΑΠ θα σημάνει απώλεια εργασίας για 170 άτομα με μεγάλο αντίκτυπο στηβν καθημερινότητα της περιοχής.
 
Κλείσιμο
Ήδη το νομικό επιτελείο πάντως της βιομηχανίας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αναστολής μέτρων στο ΣτΕ, με σκοπό να υπάρξει τελική απόφαση και να μην ισχύσει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Επίσης θα υπάρξει αίτηση αναστολής μέτρων στα τελωνεία έως να εκδικαστεί η υπόθεση στο ΣτΕ για να αποφευχθεί το κλείσιμο της επιχείρησης μιας και το πρόστιμο θα είναι άμεσα απαιτητό. Καλά γνωρίζοντας πάντως την κατάσταση στην καπνοβιομηχανία αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης