Συνάντηση με τον Τσακαλώτο ζητούν οι ξενοδόχοι

Συνάντηση με τον Τσακαλώτο ζητούν οι ξενοδόχοι

Για να συζητήσουν τις προτάσεις για το θέμα του αιγιαλού

Συνάντηση με τον Τσακαλώτο ζητούν οι ξενοδόχοι
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι ξενοδόχοι μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις για το θέμα του αιγιαλού.

«Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του τουριστικού μας προϊόντος και ίσως το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημά μας έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών, είναι η ακτογραμμή της χώρας μας. Η ορθολογική αξιοποίηση του συγκεκριμένου πλεονεκτήματος θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και επομένως στην αύξηση των εσόδων, τόσο των επιχειρήσεων και των τοπικών οικονομιών, όσο και του κράτους και την ενίσχυση της απασχόλησης», αναφέρεται στην επιστολή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και έχοντας πάντα ως βασική αρχή πως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο πεδίο θα πρέπει να συνεκτιμά την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, η ΠΟΞ καταθέτει τις εξής προτάσεις:

- Παροχή στην ξενοδοχειακή επιχείρηση της δυνατότητας εξαγοράς ή άλλως μακροχρόνιας μίσθωσης του τμήματος του παλαιού αιγιαλού που μεσολαβεί ανάμεσα στις εγκαταστάσεις της και στον έμπροσθεν αυτών χώρο του αιγιαλού.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης