PROTOTHEMA

Οικονομία

Δείτε τους οφειλέτες

Νέες λίστες με 23.000 οφειλέτες σε Εφορία και Ταμεία έβγαλε η ΑΑΔΕ

Νέες λίστες με 23.000 οφειλέτες σε Εφορία και Ταμεία έβγαλε η ΑΑΔΕ

Για χρέη άνω των 150.000 ευρώ - Στις λίστες δεν περιλαμβάνονται όσοι προχώρησαν σε ρύθμιση και τμηματική καταβολή 

Δύο νέες λίστες, η πρώτη με ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και η δευτερη με 14.083 νομικά πρόσωπα που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία ή τα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr).


Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις των οποίων τα ονόματα δίνονται στη δημοσιότητα εμφανίζουν οφειλές με καθυστερήσεις πληρωμών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο. 

Στις λίστες δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες στους οποίους έχει χορηγηθεί ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς με τους όρους της ρύθμισης. 

Η ΑΑΔΕ ακολουθώντας τη σχετική γνωμοδότηση της αρχής προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εξαιρέσει φυσικά πρόσωπα των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Στην κορυφή της λίστας των φυσικών προσώπων παραμένει ο Νικόλαος Κασιμάτης, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη πριν από δεκαπέντε χρόνια και είχε καταλήξει για την υπόθεση αυτή στην φυλακή. Η συνολική οφειλή του στη λίστα ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ!

Στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται εκ νέου η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με χρέη 9,4 δισ. ευρώ! 

Σε ότι αφορά τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως έγγραψε το Euro2day.gr, από τα ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, 992 ΑΦΜ βρίσκονται σε οριστική διακοπή, 945 σε πτώχευση και 156 σε καθεστώς εκκαθάρισης. 

Δείτε τους οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα εδώ

Δείτε τους οφειλέτες - νομικά πρόσωπα εδώ
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

raccoon07/12/201713:57

E, ρε μπαταξιλίκι που παίζει...Δεν πληρώνουν τα κοπρόσκυλα και το παίζουν μάγκες σε φίλους και γκομενάκια...

Απάντηση
Γιώργος07/12/201712:58

Μου εκανε εντυπωση οτι στη λιστα βρίσκεται το e-shop με πολλα εκατομμύρια χρεη σε δημόσιο κα ασφαλιστικές εισφορές..ειμαι πελάτης τους αλλα μαλλον θα αναθεωρησω τη σταση μου.. ειναι δυνατον εγω να πληρωνω κανονικα και αυτοι να τσεπωνουν το ΦΠΑ;;;;;

Απάντηση
κατατρεγμένος07/12/201710:24

Wanted Dead or Alive Μόνο αυτό δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα το κάνουν και αυτό. Στην Αμερική έχουν και ένοπλες ομάδες ιδιωτών που τους ξετρυπώνουν και τους σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα ακόμη και ενώπιον δικαστών. Έρχεται και αυτό ! Πόσοι από αυτούς στη λίστα είναι πραγματικοί φοροφυγάδες και πόσοι θύματα του συστήματος (υψηλή φορολογία, τραπεζικές πρακτικές, δημόσια γραφειοκρατία); Τέτοια στατιστικά όμως είναι για τη Σουηδία όχι το ελλαδιστάν. Βαράτε ρε, τι θα πάρετε ;

Απάντηση
Αστραπογιαννος07/12/201702:03

Ενώ μας κλέβουν με βάρβαρο και ξεδιαντροπο τρόπο, αυτοαποκαλουνται με υποκρισία ,ότι είναι ντεμεκ φορολογική διοίκηση. Ρε ουστ παλιό κλέφτες που έχετε πλουτισει με τη δουλειά τη δικιά μας !!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία