Λιαργκόβας στο ΘΕΜΑ 104,6: Άδικη η αύξηση των έμμεσων φόρων για τα μεσαία στρώματα

Λιαργκόβας στο ΘΕΜΑ 104,6: Άδικη η αύξηση των έμμεσων φόρων για τα μεσαία στρώματα

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα αισιόδοξο και τον στόχο του προϋπολογισμού για την ανάπτυξη




Λιαργκόβας στο ΘΕΜΑ 104,6: Άδικη η αύξηση των έμμεσων φόρων για τα μεσαία στρώματα
Την κριτική του στον προϋπολογισμό ασκεί ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο
ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Κλείσιμο
«Έχει πολλές αντιφάσεις στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης», τονίζει. «Από την μια μεριά είναι το μέρισμα που ορθά μοιράζεται, από την άλλη πλευρά είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων που είναι η πιο άδικη επιβάρυνση για τα μεσαία στρώματα», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Οι άμεσοι φόροι, όπως σημειώνει «έχουν ξεπεράσει τα όρια και αυτό αποδεικνύεται, ότι παρότι είχαμε περισσοτέρους άμεσους φόρους, τα έσοδα δεν αυξήθηκαν. Αυξάνουμε την φορολογία και τελικά παίρνουμε λιγότερα πίσω». 

Σχολιάζοντας τον στόχο για την ανάπτυξη που υπάρχει στον προϋπολογισμό ο κ. Λιαργκόβας, ανέφερε: «ο στόχος για την ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς βασίζεται πολύ στις επενδύσεις και δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα όλες εκείνες οι προϋποθέσεις. Έχουμε δει τα εμπόδια στο επιχειρείν. Δεν είναι τόσο ρεαλιστικός ο στόχος».

Τέλος αναφερόμενος στις πληροφορίες για μη ανανέωση της θητείας του στην θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά. «Μέχρι το τέλος του μήνα θα είμαι κανονικά στο γραφείο μου, όπου ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία μου», ανέφερε. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης