Γερμανία: Εντός τροχιάς για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας 6ετίας

Γερμανία: Εντός τροχιάς για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας 6ετίας

Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, έναντι 0,6% το β' τρίμηνο του έτους, σε συμφωνία με τις προβλέψεις της 14ης Νοεμβρίου

Γερμανία: Εντός τροχιάς για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας 6ετίας
Επιτάχυνση της ανάπτυξης σημειώθηκε το γ' τρίμηνο στη γερμανική οικονομία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Destatis.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, έναντι 0,6% το β' τρίμηνο του έτους, σε συμφωνία με τις προβλέψεις της 14ης Νοεμβρίου, θέτοντας την οικονομία σε τροχιά για την καλύτερη ετήσια επίδοση των τελευταίων έξι ετών.

Η διαδοχική ανάπτυξη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξωτερική ζήτηση και τις επενδύσεις, την ώρα που η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε αδύναμη κατά το γ' τρίμηνο.

Κλείσιμο
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,8% προσαρμοσμένο σε εποχική βάση, έναντι 2,3% αύξησης το προηγούμενο τρίμηνο. Το προσαρμοσμένο σε τιμές ΑΕΠ βελτιώθηκε κατά 2,3% από 1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ανάλυση των δαπανών από το ΑΕΠ έδειξε ότι οι ιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 0,1%, αντιστρέφοντας την άνοδο κατά 0,9% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, οι δημόσιες δαπάνες παρέμειναν σταθερές σε τριμηνιαία βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης