Για ποιους επιχειρηματίες «χτυπά η καμπάνα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Για ποιους επιχειρηματίες «χτυπά η καμπάνα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ελληνική Υφαντουργία, Πετζετάκις, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Promot Λαϊνόπουλος, Μεταλλοβιομηχανία Spider, Μηχανική είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν μπροστά τους το έως τον ερχόμενο Ιανουάριο διαδικασίες πλειστηριασμών

Για ποιους επιχειρηματίες «χτυπά η καμπάνα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Στο «σφυρί» βγαίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο ακίνητα ουκ ολίγων, άλλοτε κραταιών εισηγμένων και μη ομίλων και γνωστών εταιρειών, ορισμένες από τις οποίες μάλιστα «κουβαλούν» αρκετά χρόνια ιστορίας στο ελληνικό επιχειρείν και αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα ή έχουν ήδη καταρρεύσει.

Ελληνική Υφαντουργία, Πετζετάκις, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Promot Λαϊνόπουλος, Μεταλλοβιομηχανία Spider, Μηχανική είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν μπροστά τους το έως τον ερχόμενο Ιανουάριο διαδικασίες
πλειστηριασμών για μεγαλύτερα αλλά και μικρότερης αξίας ακίνητα μόλις μερικών χιλιάδων ευρώ για πολλαπλάσιες ωστόσο οφειλές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείσιμο
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και μικρότερες αλλά πολύ γνωστές εταιρείες που είδαν τις πωλήσεις τους να καταρρέουν μέσα στην κρίση όπως για παράδειγμα τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, από τους πλέον άλλοτε ισχυρούς «παίκτες» στον χώρο των βιβλίων με παρουσία από το 1981 ή ιστορικές επιχειρήσεις όπως η Αφοι Κωνσταντακάτου από τον κλάδο ηλεκτρολογικού υλικού που μετρούν πολλές δεκαετίες- η συγκεκριμένη έναν αιώνα- ζωής, ωστόσο δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως την πτώση. Αντίστοιχα, από το χώρο των εκδόσεων με ιστορία από τη δεκαετία του '40, οπότε ιδρύθηκε από τον Στέλιο Ανεμοδουρά είναι και η τελούσα σε πτώχευση Περιοδικός Τύπος Α.Ε. -ο σχετικός πλειστηριασμός για ακίνητο αξίας 490 χιλ. ευρώ στο Κρυονέρι με επισπεύδουσα την Alpha Bank έχει οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα στις 22 Νοεμβρίου, ενώ επίσης από το χώρο των εκδόσεων, αργότερα, στις 29 και τις 13 Δεκεμβρίου έχουν οριστεί οι διαδικασίες, με επισπεύδουσα την Πειραιώς για ιδιοκτησίες της «Μοντέρνοι Καιροί- Modern Times».

Οσον αφορά την Ελληνική Υφαντουργία, η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank με προγραμματισμένη ημερομηνία στις 22 Νοεμβρίου αντιστοιχεί στα 3 εκατ. ευρώ και αφορά οικόπεδο συνολικής έκτασης 53.648 τ.μ. με κτιριακά συγκροτήματα στο 15ο χλμ. Π.Ε.Ο.Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Στις 22/11 επίσης έχει οριστεί στο Ειρηνοδικείο Λάρισας η διαδικασία για ακίνητο της Πετζετάκις με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στα 599 χιλ. ευρώ, που αφορά το οικόπεδο και το βιομηχανικού κτίριο στο 6ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχει οριστεί έτερη διαδικασία για άλλο ακίνητο της εταιρείας με τιμή πρώτης προσφοράς στα 152 χιλ. ευρώ επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης