Χρηματιστήριο: Άνοδος του γενικού δείκτη, κέρδη για τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Άνοδος του γενικού δείκτη, κέρδη για τις τράπεζες

Άνοδος 6,19% για την Εθνική Τράπεζα - Άνοδος 5,26% για την Eurobank  - Κέρδη 2,99% για την Alpha Bank - Κέρδη 3,96% για την Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Άνοδος του γενικού δείκτη, κέρδη για τις τράπεζες
Ανοδική αντίδραση στο κλείσιμο της εβδομάδας, ύστερα απο την χθεσινή υποτιμητική κερδοσκοπία που δείχνει την χειραγώγηση που πραγματοποιούν ορισμένοι ξένοι δίχως μεγάλο κόστος. Μάλιστα, μετά την λήξη των παραγώγων παρατηρήθηκε μια έντονη άνοδος των τραπεζικών μετοχών και ιδιαίτερα οι τίτλοι που κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,58%  στις 712,46 μονάδες, αλλα σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες είναι 2,9%. 
Η υποτιμητική κερδοσκοπία και η χειραγώγηση απο 5-6 funds που δρουν ανεξέλεγκτα σ μια πολύ ρηχή αγορά είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού στην ελληνική αγορά. Η ελληνική αγορά που διαθέτει ένα  δείκτη τιμή προς κέρδη p/e 17 είναι απο τις φθηνότερες στην Ευρώπη- αν μάλιστα αφαιρέσουμε τα κέρδη της Coca- cola και της Βιοχάλκο απο τον 
Δείκτη τότε γίνεται ακόμα φθηνότερη. Παρά ταύτα οι μετοχές εταιρειών που δημοσιεύουν αξιόλογα κέρδη οδηγούνται στην πτώση- αφού το περιβάλλον είναι εντελώς ρηχό.

Κλείσιμο
Με κέρδη 6,19% η Εθνική Τράπεζα στα 0,24 ευρώ. Άνοδος 5,26% για την Eurobank στα 0,56 ευρώ. Κέρδη 2,99% για την Alpha Bank στα 1,38 ευρώ. Κέρδη 3,96% για την Πειραιώς στα 2,10 ευρώ. Άνοδος 1,50% για τον ΟΤΕ στα 10,15 ευρώ. Κέρδη 0,30% για τον ΟΠΑΠ στα 10,03 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν σε 70,5 εκατ ευρώ.              

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης