Δεν δίνει στοιχεία για την Ελλάδα η Airbnb

Δεν δίνει στοιχεία για την Ελλάδα η Airbnb

Εδώ και πέντε μήνες το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με στελέχη της εταιρείας στην Καλιφόρνια 

Δεν δίνει στοιχεία για την Ελλάδα η Airbnb
Στην άρνηση της αμερικανικής Airbnb να παράσχει στο υπουργείο Οικονομικών στοιχεία για τις ενοικιάσεις ακινήτων στην Ελλάδα σκοντάφτει η επιβολή φόρου στους ιδιοκτήτες που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι εδώ και πέντε μήνες το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με στελέχη της εταιρείας στην Καλιφόρνια ή και άλλων εταιρειών (Novasol κ.ά.), αυτά δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας στο αίτημα των ελληνικών αρχών να καταχωρείται και ο
ΑΦΜ σε κάθε εγγραφή ακινήτου που τίθεται προς ενοικίαση στην Ελλάδα προκειμένου να επιβληθούν οι φόροι που προβλέπει πλέον η νομοθεσία της χώρας μας.
Κλείσιμο
 
Φόροι στον αέρα


Η ρύθμιση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων μέσω ψηφιακών πλατφορμών όπως η Airbnb είχε ψηφιστεί πέρυσι και έβαζε «κόφτη» στις 12.000 ευρώ για τα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες για τους ιδιώτες, καθώς και όριο στις ημέρες που μπορούσε να ενοικιαστεί ένα τέτοιο ακίνητο κάθε χρόνο. Τα προβλεπόμενα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονταν σε 48 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά η είσπραξη μετατέθηκε για το 2018 και μετά γιατί με τον νόμο 4465/2017 η εφαρμογή της ρύθμισης ουσιαστικά ανεστάλη για μετά τη συμφωνία του Δημοσίου με τις πλατφόρμες ενοικίασης και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, διαδικασίες οι οποίες είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθούν ώστε να καταγραφεί το εισόδημα που θα πρέπει να φορολογηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης