Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση για το λιγνίτη συνεχίζεται

Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση για το λιγνίτη συνεχίζεται

Τα περιθώρια για την κυβέρνηση αρχίσουν να στενεύουν, αφού οι εκκρεμότητες στα ενεργειακά ζητήματα, όπως δήλωσε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι προϋπόθεση για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση για το λιγνίτη συνεχίζεται
Μπορεί να μετρά αντίστροφα αλλά η συμφωνία για την πώληση του 40% του λιγνίτη δεν έχει κλείσει ακόμη. Το παζάρι για τις μονάδες που θα περιληφθούν στο τελικό πακέτο για την αποεπένδυση της ΔΕΗ θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε αργά χθες το απόγευμα, αποχωρώντας από το Ελληνοαραβικό συνέδριο ο υπουργός Περιβάλλοντος,
Γιώργος Σταθάκης.

Κλείσιμο
Τα περιθώρια για την κυβέρνηση αρχίσουν να στενεύουν, αφού οι εκκρεμότητες στα ενεργειακά ζητήματα, όπως δήλωσε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σέφτοβιτς, είναι προϋπόθεση για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

«Θεωρώ ότι η λύση θα βρεθεί σύντομα καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρωθεί σύντομα η τρίτη αξιολόγηση. Οι διαπραγματεύσεις με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) συνεχίζονται» τόνισε από την πλευρά του χθες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απαντώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες για τις οποίες είναι φειδωλές όλες οι πλευρές, η διαπραγμάτευση συνδέεται με την ένταξη στο πακέτο των δύο μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης. Σοβαρές ενστάσεις για το προτεινόμενο πακέτο εμφανίζεται να διατυπώνει η ΔΕΗ με το επιχείρημα ότι η μονάδα 4 είναι από τις πλέον σύγχρονες.

Οι Βρυξέλλες φέρονται να έχουν απορρίψει με κατηγορηματικό τρόπο το Αμύνταιο, για το οποίο υπήρχε σειρά επιχειρημάτων από την ελληνική πλευρά να ενταχθεί στην συμφωνία. Οι καθυστερήσεις στην επίτευξη μιας κοινής αποδεκτής λύσης έχουν φρενάρει το market test, το οποίο ήδη βρίσκεται ένα μήνα πίσω, χρονοδιάγραμμα που δεν συμβαδίζει με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης