Κι όμως σήμερα έχει Eurogroup: Χωρίς Σόιμπλε και χωρίς... Ελλάδα στο «πρώτο πιάτο»

Κι όμως σήμερα έχει Eurogroup: Χωρίς Σόιμπλε και χωρίς... Ελλάδα στο «πρώτο πιάτο»

Να τρέξουν τα «κόκκινα δάνεια» ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι - Για την πορεία των μεταρρυθμίσεων ενημέρωσε ο Μοσκοβισί - «Δεν βγάζουμε το πόδι από το γκάζι» λένε συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την παρουσία του υπουργού στη συνεδρίαση

Κι όμως σήμερα έχει Eurogroup: Χωρίς Σόιμπλε και χωρίς... Ελλάδα στο «πρώτο πιάτο»
Ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη ενημέρωση για την Ελλάδα από τους θεσμούς στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup και ακολουθεί η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωομάδας τον Δεκέμβριο.

Αρχικά έγινε μια τρίλεπτη εισήγηση από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί για την πρόοδο που έγινε στην Ελλάδα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης λύσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Επίσης έκανε και αναφορά και στην αποχή των συμβολαιογράφων, τονίζοντας πως αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να λυθεί, για να προχωρήσουν και οι πλειστηριασμοί.  

Κλείσιμο
ΥΠΟΙΚ: Μόνο 2 λεπτά συζήτηση στο Eurogroup για την Ελλάδα 

Θετικό κλίμα από την απογευματινή συζήτηση στο Eurogroup μεταδίδουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών καθώς σημειώνουν ότι η συζήτηση για το ελληνικό θέμα κράτησε μόλις 2 λεπτά και «έγινε σε καλό κλίμα». 

Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώνουν επίσης ότι οι Θεσμοί διαβεβαίωσαν το Eurogroup ότι «όλα πήγαν καλά στην πρώτη κάθοδο των κλιμακίων». Περιγράφοντας τη στάση της ελληνικής πλευράς οι ίδιες πηγές σημείωσαν: «συνεχίζουμε χωρίς να βγάζουμε το πόδι από το γκάζι, υπάρχει δουλειά που έχει να γίνει».

Τέλος εποχής, Eurogroup χωρίς Σόιμπλε

Η σημερινή συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποτελεί και την πρώτη χωρίς τον εμβληματικό υπουργό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο αντικατέστησε προσωρινά ο Πίτερ Αλτμάγιερ.

Κύρια θέματα της σημερινής συζήτησης για τους υπουργούς της Ευρωζώνης είναι οι αλλαγές στη λειτουργία της Ευρωζώνης αλλά και τη διαδοχή του Προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επισήμως δεν υπάρχουν ακόμη υποψήφιοι αλλά είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες πως τα ονόματα που "παίζουν" για τη θέση εμπλέκουν τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο, τον Σλοβάκο Πέτερ Κάζιμιρ, τον Λουξεμβούργιο Πιερ Γκραμένια, τη Λετονή Ντάνα Ράιζνιετσε - Οζόλα και τον Γάλλο Μπρουνό Λεμέρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης