Εστιατόρια, νυφικά και... βάρκες στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Εστιατόρια, νυφικά και... βάρκες στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Φωτογραφίες από το φοροσαφάρι στα νησιά 

Εστιατόρια, νυφικά και... βάρκες στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ
Φορολογικό σαφάρι σε όλη την Ελλάδα εξαπέλυσαν το καλοκαίρι εκατοντάδες ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
(ΑΑΔΕ), επιβάλλοντας από τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και αναστολή λειτουργίας μερικών ημερών σε επιχειρήσεις όπου εντόπισαν φοροδιαφυγή. Εστιατόρια, καφετέριες, ακόμη και πλοιάρια που μεταφέρουν τουρίστες, αλλά και ξαπλώστρες παραλίας, υπηρεσίες για τις οποίες δεν κόβονταν αποδείξεις, βρέθηκαν στο στόχαστρο των φοροελεγκτών.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις προχώρησαν σε κατάσχεση προϊόντων, με ενδεικτική την περίπτωση της Σαντορίνης, όπου κατασχέθηκαν περισσότερα από 180 νυφικά!

Κλείσιμο
Κάθε χρόνο χιλιάδες ζευγάρια τουριστών, κυρίως Ασιάτες, επισκέπτονται τη Σαντορίνη όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για να παντρευτούν στα Φηρά με θέα το μαγευτικό Αιγαίο. Τέσσερις Κινέζοι, λοιπόν, είχαν στήσει μία επιχείρηση διοργάνωσης γάμων σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία της χώρας τους. Αναλάμβαναν από την ενοικίαση του νυφικού και τη μεταφορά των νεονύμφων με λιμουζίνα, μέχρι την κάλυψη του γάμου με κάμερα και φωτογραφική μηχανή αλλά και τη δεξίωση που ακολουθεί. 

Ένα ζευγάρι εφοριακών της ΑΑΔΕ προσποιήθηκε τους καλεσμένους προκειμένου να πιάσει στα πράσα τους επιτήδειους. Ο άνδρας εφοριακός φόρεσε κοστούμι, η συνάδελφός του βραδινή τουαλέτα, ενώ για τις ανάγκες της αποστολής είχαν μαζί τους και μία τσάντα με δώρο για τους νεόνυμφους. Όταν ο γάμος τελείωσε και οι καλεσμένοι ξεκίνησαν για τη δεξίωση, οι φοροελεγκτές έπιασαν δουλειά. Ζήτησαν από τον εικονολήπτη να τους δείξει τα φορολογικά του στοιχεία, ενώ ρώτησαν ακόμα και τη νύφη πού βρήκε το νυφικό. Όπως διαπίστωσαν από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος είχαν νοικιάσει δύο σουίτες σε πολυτελές ξενοδοχείο, όπου παρουσίαζαν τα νυφικά ενώ γίνονταν και οι πρόβες. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατάσχεσαν περισσότερα από 180 νυφικά, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, ενώ οι τέσσερις Κινέζοι συνελήφθησαν για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, τους επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα. Τα νυφικά φυλάσσονται σήμερα σε αποθηκευτικό χώρο της ΔΟΥ Σαντορίνης. 

Εκτός από καλεσμένοι σε γάμο, άνδρες της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν ακόμη και τους φαν των θαλασσιών σπορ. Με τον τρόπο αυτό εντοπίστηκε επιχείρηση ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ στη Νάξο που είχε υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία της για μερικά 24ωρα. Άλλο κλιμάκιο στη Ρόδο «έριξε άγκυρα» σε τουριστικό πλοιάριο για τους ίδιους λόγους, ενώ στην παραλία Τσαμπίκα, στο ίδιο νησί, οι ελεγκτές δέσμευσαν τις ξαπλώστρες βάζοντας περιμετρικά τη χαρακτηριστική κόκκινη ταινία. Στο “δόκανο” των ελέγχων πιάστηκαν και δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης. Ενδεικτικά, δύο γνωστά εστιατόρια της Σαντορίνης, το Naoussa restaurant και το akro ανέστειλαν για μικρό διάστημα τη λειτουργία τους έπειτα από έφοδο ελεγκτών που εντόπισαν φορολογικές παραβάσεις, όπως και το μπαρ 180 Μοίρες στη Μύκονο. 

Τα νυφικά που κατάσχεσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Σαντορίνη







Αγκυροβόλησε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο λόγω φορολογικών παραβάσεων





Η επιχείρηση ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ στη Νάξο



Ελεγκτές δέσμευσαν ξαπλώστρες στην παραλία Τσαμπίκα της Ρόδου



Λουκέτο λίγων ημερών μπήκε στα εστιατόρια Naoussa και akro της Σαντορίνης







Στο δόκανο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ πιάστηκε το μπαρ 180 Μοίρες στη Μύκονο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης