Μεικτή εικόνα στην Ασία – Προς νέο υψηλό 20 ετών ο Nikkei

Μεικτή εικόνα στην Ασία – Προς νέο υψηλό 20 ετών ο Nikkei

Στο ταμπλό, ο Nikkei με άνοδο 0,40% στις 21.448,2 μονάδες, συνέχισε και σήμερα για 12η μέρα το ανοδικό σερί

Μεικτή εικόνα στην Ασία – Προς νέο υψηλό 20 ετών ο Nikkei
Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να οδεύει προς νέα υψηλά 20 ετών μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές στη χώρα. Οι επενδυτές παράλληλα αποτιμούν και μια σειρά νέων οικονομικών στοιχείων από την Κίνα.

Στο ταμπλό, ο Nikkei με άνοδο 0,40% στις 21.448,2 μονάδες, συνέχισε και σήμερα για 12η μέρα το ανοδικό σερί, λαμβάνοντας αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση του γεν κατά 0,7% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, αλλά και από τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο που έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν για 10ο διαδοχικό μήνα τον Σεπτέμβριο.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με πτώση 0,40%, παρά την άνοδο των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών με τον δείκτη τελικά να ενδίδει στην πτώση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου: η Samsung Electronics υποχώρησε κατά 3,1%, η SK Hynix με πτώση 2,1% ενώ η Hyundai Motor με άνοδο 1,33%.
Κλείσιμο

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,10%, καθώς οι απώλειες από τον κλάδο των εξορυκτικών εταρειών αντισταθμίστηκε τελικά από τα κέρδη στις τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές. Ο δείκτης των χρηματοοικονομικών σημείωσε κέρδη σχεδόν 0,5%.

Στην Κίνα, οι δείκτες κινήθηκαν πτωτικά. Ο Shanghai Composite με πτώση 0,43% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,84%. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,8% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας ελαφρώς από ανάπτυξη 6,9% το πρώτο μισό του έτους. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,6% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με αύξηση 6% τον Αύγουστο.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην Ινδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης