Fintech Challenge ’17: Η Alpha Bank χτίζει την ψηφιακή τραπεζική του μέλλοντος

Fintech Challenge ’17: Η Alpha Bank χτίζει την ψηφιακή τραπεζική του μέλλοντος

Από πολλούς θεωρείται το «next big thing» και ο καταλύτης που θα κρίνει το μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για το fintech, τη «σύζευξη» του τραπεζικού κλάδου με τον κλάδο της τεχνολογίας.

Fintech Challenge ’17: Η Alpha Bank χτίζει την ψηφιακή τραπεζική του μέλλοντος
Διεθνώς, ο τραπεζικός τομέας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, βάζοντας υπό την σκέπη του νεοφυείς εταιρείες που κάνουν αυτό ακριβώς: παρέχουν εφαρμογές χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech). Ήδη ένας στους τρεις ψηφιακά «δραστήριους» καταναλωτές χρησιμοποιεί υπηρεσίες fintech, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει το 50% διεθνώς (Πηγή: ΕΥ, FinTech Adoption Index). Περισσότεροι από ένας στους δύο καταναλωτές διεθνώς θα χρησιμοποιούν το fintech για υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και πληρωμών. Ειδικά σε μια συγκυρία όπου η γενιά των Millennials έχει ιδιαίτερα έντονη ψηφιακή παιδεία και άρα εξαιρετικά υψηλές ψηφιακές απαιτήσεις από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, το μέλλον των τραπεζών δεν μπορεί παρά να είναι και αυτό digital. 
Με τους καταναλωτές να διψούν για τεχνολογική καινοτομία στις υπηρεσίες που λαμβάνουν και τις νεοφυείς εταιρείες του fintech να κινούνται μπροστά από την εποχή τους, δημιουργώντας εικόνες λιανικής τραπεζικής ενός -όχι και τόσο μακρινού- αύριο, οι τράπεζες παγκοσμίως δείχνουν να σηκώνουν το γάντι των προκλήσεων της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Ως ένας από τους πιο ευκίνητους κλάδους διεθνώς, ο τραπεζικός απαντά στην πρόκληση της τεχνολογίας, ενσωματώνοντάς την με διάφορους τρόπους στους κόλπους του. Από κοινού, λοιπόν, τράπεζες και εταιρείες fintech συνδιαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου υπό ψηφιακούς όρους. 

Ενεργή παρουσία στο νέο σκηνικό που δημιουργεί για τον κλάδο η χρηματοοικονομική τεχνολογία δηλώνει η Alpha Bank, η οποία «χτίζει» ένα έντονα ψηφιακό προφίλ. Τμήμα της στρατηγικής της για τη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι και η πρόσκληση που απευθύνει η τράπεζα προς τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, έχουν επιχειρηματικές ιδέες, γνώσεις, όραμα και προοπτική. 
Κλείσιμο

Συνεπής στο ραντεβού με την καινοτομία, η τράπεζα διοργανώνει το
Fintech Challenge ’17
. Απευθύνεται σε εκείνους που είναι έτοιμοι να δεχτούν την πρόκληση και να δοκιμάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε ένα μαραθώνιο δυόμισι ημερών, από 24 έως 26 Νοεμβρίου, που θα διαμορφώσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος.

Με το χρηματοοικονομικό περιβάλλον να αλλάζει άρδην και τις καθημερινές τραπεζικές μας συνήθειες, η Alpha Bank δημιουργεί ένα πεδίο πειραματισμού και πρωτοπορίας για την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών. Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα των νέων.

Ο διαγωνισμός

Οι διαγωνιζόμενοι, φυσικά πρόσωπα και νεοφυείς επιχειρήσεις (fintech Startups), θα αναπτύξουν και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους με βάση μία από τις εξής ενότητες: Εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχείρισης για ιδιώτες και επιχειρήσεις (Personal/Business Financial Management), εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, εφαρμογές βελτίωσης της εμπειρίας του Πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέες τραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους (Onboarding νέων Πελατών). Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν, επίσης, να επιλέξουν οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χρηματοοικονομικού χώρου θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει αξία στους πελάτες.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εξειδικευμένα στελέχη της Alpha Bank και των συνεργατών της στο Fintech Challenge ’17, ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, EY Ελλάδος, Microsoft και Vodafone, θα παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες. Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, καθώς και βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα από τους συνεργάτες της τράπεζας στη διοργάνωση, προκειμένου να εξελίξουν την αρχική τους ιδέα σε μια πλήρως λειτουργική και «ζωντανή» εφαρμογή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης