Τόμας Βίζερ: Υπό αυστηρή επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους

Τόμας Βίζερ: Υπό αυστηρή επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους

«Θα πάρει αρκετό καιρό και δεν θα είμαι εδώ για να δω το τέλος της» δηλώνει σκωπτικά ο επικεφαλής του Euroworking Group - Χαρακτηρίζει σημαντική την εφαρμογή των μέτρων και επαναλαμβάνει ότι το χρέος θα συζητηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Τόμας Βίζερ: Υπό αυστηρή επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους
Η επιτροπεία στην Ελλάδα θα πάρει αρκετό καιρό διαμηνύει ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα βρίσκομαι εδώ για να το δω (σ.σ. το τέλος της)».

Εξειδικεύοντας, μάλιστα, ακόμα περισσότερο προσθέτει ότι «το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του
χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής».
Κλείσιμο

Κλείνει, δε, το «χτύπημά» του με τη φράση «δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος που θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία, για παράδειγμα».

Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Βίζερ στη συνέντευξή του στο Έθνος επαναλαμβάνει ότι είναι σημαντικό «να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή στο τέλος του έτους» συμπληρώνοντας ότι «η καλή εφαρμογή (σ.σ. των προαπαιτουμένων) είναι σημαντική».

Προειδοποιεί, επίσης, εμμέσως ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα για την Ελλάδα. 

Ειδικά για το χρέος επαναλαμβάνει, τέλος, ότι η παρέμβαση θα υπάρξει στο τέλος του προγράμματος και «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης