ΔΕΗ: Ποιοι παράγοντες «σφυροκοπούν» την κερδοφορία της

ΔΕΗ: Ποιοι παράγοντες «σφυροκοπούν» την κερδοφορία της

Τα κέρδη υποχώρησαν στα 14,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 74,8% σε σχέση με πέρσι ενώ μειωμένος κατά 6,8% εμφανίστηκε και ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που διαμορφώθηκε σε 2,48 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Ποιοι παράγοντες «σφυροκοπούν» την κερδοφορία της
Τον πάτο του βαρελιού παρά την έκτακτη ενίσχυση με κέρδη ύψους 172,2 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, έπιασαν το α΄ εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, εμφανίζοντας πορεία δυσανάλογη της θέσης της στην αγορά που παραμένει δεσπόζουσα. Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις, τα κέρδη υποχώρησαν στα 14,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 74,8% σε σχέση με πέρσι ενώ μειωμένος κατά 6,8% εμφανίστηκε και ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που διαμορφώθηκε σε 2,48 δισ. ευρώ. Θετικότερα είναι τα μηνύματα στην εισπραξιμότητα της ΔΕΗ, η οποία εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, οι εισπράξεις 7μήνου υπολείπονταν μόλις 1,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2016, όταν το μερίδιο της επιχείρησης στην αγορά ήταν περίπου 6% μεγαλύτερο και παράλληλα δεν υπήρχε η έκπτωση συνέπειας κατά 15%.

«Παρά ταύτα το πρόβλημα παραμένει και χρειάζεται περισσότερο δραστική αντιμετώπιση. Τις προσεχείς ημέρες θα προσληφθεί ο εξειδικευμένος σύμβουλος, με κάποια καθυστέρηση έναντι των αρχικών χρονικών προβλέψεων λόγω της εξ αντικειμένου σύνθετης διαδικασίας επιλογής», ανέφερε χθες.

Κλείσιμο
Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι απόψεις του επικεφαλής της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως παραδέχεται, η αγορά εμφανίζει στασιμότητα το τελευταίο τρίμηνο και παρατηρεί ότι οι επισφάλειες έχουν γίνει ορατές και στους ιδιώτες προμηθευτές, «παρά το γεγονός ότι είχαν την ευθύνη της επιλογής της πελατείας τους».

Ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαιώνει την απόφαση της ΔΕΗ να καταφύγει σε διαιτησία για τις διαφωνίες που υπάρχουν με την ΡΑΕ αναφορικά με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) από προηγούμενα χρόνια (μετά το 2011), τονίζοντας ότι τα 360 εκατ. ευρώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης