Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Άδικο που δεν έχετε τη φωτογραφία του Βαρουφάκη

Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Άδικο που δεν έχετε τη φωτογραφία του Βαρουφάκη

Χιουμοριστικός διάλογος στην αρχή της συνάντησης του προέδρου του Eurogroup με τον υπουργό Οικονομικών

Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Άδικο που δεν έχετε τη φωτογραφία του Βαρουφάκη
Έναν διάλογο με χιούμορ μπροστά στις κάμερες και τους φωείχαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Ντάισελμπλουμ κατά την έναρξη της συνάντησής τους στις 15.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συσκέψεων στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών. 

Ο κύριος Τσακαλώτος είπε στον κύριο Ντάισελμπλουμ: "Ξέρετε σταματήσαμε να βάζουμε στους τοίχους τις φωτογραφίες των υπουργών Οικονομικών μετά την είσοδο στο πρόγραμμα προσαρμογής το 2010. Δεν θα δείτε ούτε τον Παπακωνσταντίνου, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τον Βαρουφάκη. Ο τελευταίος είναι ο κύριος Παπαθανασίου". 

Ο Ντάισελμπλουμ γύρισε, κοίταξε τις φωτογραφίες των πρώην Υπουργών και απάντησε: "Αυτό είναι τόσο άδικο, γιατί οι υπουργοί μετά το 2010 έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά". 
Κλείσιμο

Κυβερνητικές πηγές: Σύγκλιση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του Eurogroup

Σύγκλιση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και στους δυο στόχους της ελληνικής πλευράς.

Αφενός στο έγκαιρο κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης χωρίς καινούργιες απαιτήσεις και στη συνέχιση της συζήτησης για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
 
Όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Ντάισελμπλουμ, οδεύουμε προς το τέλος του προγράμματος και το ζήτημα πλέον είναι η καθαρή έξοδος της Ελλάδας.
 
Και οι δυο άνδρες συμφώνησαν στη συνέχιση της συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο και τους όρους που θα διαμορφωθούν για τη χώρα μας μετά τον Αύγουστο του 2018 όποτε τελειώνει το πρόγραμμα.
 
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό: κατάφερε να μεταβάλει την αποσταθεροποιημένη οικονομία του καλοκαιριού του 2015 σε μια οικονομία που δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης. Μάλιστα ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε λόγο για σημαντικό πολιτικό κατόρθωμα που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους υπουργούς Οικονομιών της ευρωζώνης αλλά και από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα δεν φαίνεται να συνδέεται με καμία μορφή πιστοληπτικής γραμμής. Για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα υπάρχουν τρεις εποπτικοί μηχανισμοί: εκείνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δυο γραμμές του ESM. Ωστόσο, όσον αφορά στην Ελλάδα δεν φαίνεται ούτε και σε επίπεδο συζητήσεων να υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο ως προς την πιστοληπτική γραμμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης