Χρηματιστήριο: Μίνι κραχ για τις τράπεζες - «Βουτιά» 4,06% για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο: Μίνι κραχ για τις τράπεζες - «Βουτιά» 4,06% για τον Γενικό Δείκτη

Η Πειραιώς κατέγραψε απώλειες -15,79%, η Eurobank υποχώρησε κατά 15,48%, η Εθνική έκλεισε στο 11,88% χαμηλότερα και η Alpha Bank υποχώρησε κατά 8,33% - Στις 742 μονάδες έκλεισε η αγορά της Αθήνας - Ελεύθερη πτώση 11% για τις τραπεζικές μετοχές

 Χρηματιστήριο: Μίνι κραχ για τις τράπεζες - «Βουτιά» 4,06% για τον Γενικό Δείκτη
Στο καναβάτσο.... οι τράπεζες που παρέσυραν την αγορά χαμηλότερα πλήττοντας και τις αποτιμήσεις των υγειών εταιρειών.

Ο προβληματισμός, όμως, στην αγορά αυξάνει κυρίως μεταξύ των πωλητών και των αγοραστών στις τράπεζες. Οι πιέσεις απο το ΔΝΤ στις ελληνικές τράπεζες δεν σταματούν καθώς απαιτούν ελέγχους και ανακεφαλαιοποίηση έως 10 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι επενδυτικοί οίκοι όπως η Morgan Stanley τονίζουν - μετά τις συναντήσεις του Λονδίνου – ότι οι ελληνικές μετοχές είναι υπερπουλημένες και πως δεν χρειάζονται ασκήσεις ποιότητας ενεργητικού, οι επενδυτές δεν συμμερίζονται τις απόψεις του ΔΝΤ. Πιστεύουν ότι, είναι καλύτερο να δουν τις ελληνικές τράπεζες μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος προκειμένου να μην εμπλακούν είτε σε πιθανές αυξήσεις κεφαλαίου, είτε σε ενδεχόμενο reverse split των μετοχών.

Κλείσιμο
Μάλιστα, πολλοί ξένοι επενδυτές ρωτούσαν τραπεζίτες για το αν θα προχωρήσουν οι τράπεζες σε αυξήσεις κεφαλαίου, πριν απο τα stress tests του 2018. Από την άλλη πλευρά, κυρίως, αμερικανικά funds θεωρούν πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου και ότι, τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν σε σημαντική μείωση των ΝPL'S, είτε μέσω πωλήσεων, δανειακών πακέτων σε funds είτε μέσω διαγραφών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 4,06% στις 742 μονάδες, με τραπεζική «βουτιά» 11%.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, -15,79% στα 2,56 ευρώ, η Eurobank υποχώρησε κατά 15,48% στα 0,677 ευρώ, η Εθνική έκλεισε κατά 11,88% χαμηλότερα στα 0,282 ευρώ και η Alpha Bank υποχώρησε κατά 8,33% στα 1,76 ευρώ.

Στις μη τραπεζικές μετοχές η ΒΙΟΧΑΛΚΟ υποχώρησε κατά 5,37%, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ και ο Ελλάκτωρ κατέγραψαν απώλειες άνω του 4%, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ υποχώρησαν κατά 2,4%-25%.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε σε 75,22 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης