Citi: Πιθανή η επέκταση του Μνημονίου και μετά τον Αύγουστο του 2018

Citi: Πιθανή η επέκταση του Μνημονίου και μετά τον Αύγουστο του 2018

Η Citi συνδέει την εκτίμηση της με τον ρυθμό αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και με την επιδείνωση που προβλέπει στην αγορά ομολόγων

Citi: Πιθανή η επέκταση του Μνημονίου και μετά τον Αύγουστο του 2018
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι τον Αύγουστο του 2018 η ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί σε μια καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, ωστόσο εκτός από τους ευρωπαίους αξιωματούχους (δηλώσεις Ντομπρόφσκις) και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά φιλόδοξο τον συγκεκριμένο στόχο. 

Η Citi σε νέα έκθεσή της για τις παγκόσμιες προοπτικές σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, ωστόσο το 2018 είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο ή η επέκταση του τρέχοντος πέραν του Αυγούστου.  

Η Citi συνδέει μάλιστα την άποψη αυτή όχι μόνο με τον ρυθμό αύξησης του Ελληνικού ΑΕΠ αλλά και με την επιδείνωση που βλέπει στην αγορά ομολόγων.  

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι η επιδείνωση στην αγορά ομολόγων, θα επηρρεάσει τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για καθαρή έξοδο καθώς θα καταστήσει ιδιαίτερα ακριβή την πλήρη πρόσβαση στις αγορές. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου θα αυξηθούν από το 6,2% φέτος στο 7,04% το 2018, το 7,63% το 2019, το 8,21% το 2020 και το 8,45% το 2021. 
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2017, η Citi προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 0,9% (από 0,7% πριν), ενώ ανοδικά αναθεώρησε και την ανάπτυξη του 2018 στο 1,2% από 1,1% πριν, προβλέψεις οι οποίες ωστόσο παραμένουν πολύ μακριά από την ισχυρή ανάπτυξη που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση για αυτή τη διετία καθώς και από τους στόχους του προγράμματος. 

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βρεθεί στο 1,3% το 2019, στο 1,4% το 2020 και στο 1,3% το 2021. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης