Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα χωρίς την βοήθεια του ESM θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ

Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα χωρίς την βοήθεια του ESM θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ

Πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, τόνισε,  ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό ερώτημα το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα κοινό προϋπολογισμό και την εξέλιξη του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα χωρίς την βοήθεια του ESM θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ
Στην εκτίμηση ότι χωρίς τη βοήθεια του ESM
, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, θα είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το ευρώ, προχώρησε ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)
Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην Εσθονική οικονομική εφημερίδα «Äripäev».

Κλείσιμο
Όπως είπε, ο ESM αποτελεί μια καλή επένδυση για τα μέλη της ζώνης του ευρώ. «Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επωφελούνται από το ευρώ και τη σταθερότητά του».

Ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ανέφερε ότι γνωρίζουμε ότι η επόμενη κρίση θα συμβεί τελικά, αλλά, όπως είπε «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σήμερα από ό, τι πριν από 8-9 χρόνια».

Τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό ερώτημα το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα κοινό προϋπολογισμό, την δημιουργία ενός υπουργού ποινικών υποθέσεων και την εξέλιξη του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να συμφωνήσουμε πρώτα στην ουσία και στη συνέχεια να σκεφτούμε τα θεσμικά όργανα», ανέφερε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης