Καρβούνης: Η υπόθεση της Eldorado δεν βοηθά στην προσέλκυση νεων επενδύσεων

Καρβούνης: Η υπόθεση της Eldorado δεν βοηθά στην προσέλκυση νεων επενδύσεων

Η παγκόσμια οικονομία κοιτάζει αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και ό,τι εμπόδιο βλέπει για τις επενδύσεις των άλλων λειτουργεί αποτρεπτικά για νέες επενδύσεις σημείωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα 

Καρβούνης: Η υπόθεση της Eldorado δεν βοηθά στην προσέλκυση νεων επενδύσεων
Η υπόθεση της Eldorado δεν βοηθά την Ελλάδα στην προσπάθεια της να προσελκύσει νέες επενδύσεις εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτης Καρβούνης. σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Π. Καρβούνης απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης αλλά σημείωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει βεβαιότητα για τις επενδύσεις και ότι αυτό΄λειτουργεί αποτρεπτικά για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα είπε: «Αυτό που θέλω να πω σαν γενικό κανόνα, μια χώρα που θέλει να προσελκύσει επενδύσεις, όπως η δικιά μας, πρέπει σαν απαράβατο όρο να προσφέρει ένα σταθερό πλαίσιο μια βεβαιότητα κι αυτή η βεβαιότητα φαίνεται ότι δεν υπάρχει στην περίπτωση της επένδυσης στην οποία αναφέρεστε. Υπάρχει μια αβεβαιότητα, οι ξένοι επενδυτές έχουν επενδύσει ήδη πολλά χρήματα πολύς κόσμος δουλεύει άρα εάν θα έλεγα τί πρέπει να γίνει, πρέπει να υπάρξει μια βεβαιότητα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση αλλά πρέπει ο επενδυτής να ξέρει πού βαδίζει και αυτό αφορά όχι μόνο αυτή την επένδυση, όλες τις επενδύσεις για τη χώρα μας, διότι η παγκόσμια οικονομία κοιτάζει αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και ό,τι εμπόδιο βλέπει για τις επενδύσεις των άλλων είναι αποτρεπτικό για να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται απέξω νέες επενδύσεις. Άρα χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον πολιτικοοικονομικό ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι επενδύσεις.  

Με αφορμή την αυριανή ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης, τονίζει ότι θα είναι η σημαντικότερη της θητείας του και αναμένεται ότι θα πάρει σαφή θέση στα σενάρια της «Λευκής Βίβλου», για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Καρβούνης «βλέπει» διεργασίες συντονισμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με τον Πρόεδρο Μακρόν μεταξύ των πρωταγωνιστών, με στόχο τη διαμόρφωση μιας Ευρώπης που θα δημιουργήσει δουλειές, θα είναι ασφαλής και θα προστατεύει τους πολίτες από τους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης, ενώ συνοψίζοντας λέει ότι η Ευρώπη φέτος είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, στα οικονομικά και στο μεταναστευτικό και το brexit λειτουργεί ως πόλος συσπείρωσης. 

Κλείσιμο
Τέλος, ο κ. Καρβούνης εκτίμησε ότι μια «επιτυχημένη και γρήγορη» τρίτη αξιολόγηση, είναι «βασικό στοιχείο» για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ενώ παράλληλα και «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» και να ελαφρύνουν το χρέος ως το καλοκαίρι του 2018. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης