«Ράπισμα» Κομισιόν μετά τη φυγή της Eldorado: Κρίσιμο για την Ελλάδα να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον

«Ράπισμα» Κομισιόν μετά τη φυγή της Eldorado: Κρίσιμο για την Ελλάδα να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψή της, σχολίασε εκπρόσωπος της ΕΕ

«Ράπισμα» Κομισιόν μετά τη φυγή της Eldorado: Κρίσιμο για την Ελλάδα να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον
Στο γεγονός ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας να βελτιωθεί το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στάθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν
που ρωτήθηκε τη Δευτέρα για το θέμα
της αποχώρησης της Eldorado Gold για την Ελλάδα μετά τις καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών για τα έργα σε Ολυμπιάδα και Σκουριές.

Στις Βρυξέλλες εμφανίζονται ενοχλημένοι από την αρνητική αυτή εξέλιξη, θεωρώντας ότι δεν βοηθάει τις προσπάθειες που καταβάλονται από τους θεσμούς για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την προσέλκυση επενδυτών παροτρύνοντας την κυβέρνηση να εφαρμώσει τα συμφωνηθέντα.
Κλείσιμο
 
Ερωτηθείς απο το ΘΕΜΑ στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, υπενθύμισε πως η ενίσχυση των επενδύσεων είναι ύψιστης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τη μείωση της ανεργίας και αποτελούν και μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.  
 
«Δεν πρόκειται να σχολιάσω μεμονωμένες επιχειρηματικές κινήσεις, όμως θα επιβεβαιώσω πως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω μέτρων που βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον είναι υψίστης σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας και συνεπώς υπάρχει μια μεγάλη μεγάλη ποικιλία μέτρων προς αυτή τη κατεύθυνση», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου όσον αφορά την Eldorado.  
 
Σε επόμενη ερώτηση για το αν η πλειάδα δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο ανησυχούν την Επιτροπή ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα σχολιάσει και μίλησε υπενθίμησε πως τα μέτρα του προγράμματος στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.  

Καταστροφή δημοσίων σχέσεων για τη κυβέρνηση.

Η αναστολή της επένδυσης πάντως αποτελεί μια επικοινωνιακή καταστροφή για την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να περάσει μια φιλοεπενδυτική εικόνα στην Ευρώπη. Ήδη υπάρχει έντονος εκνευρισμός στις Βρυξέλλες, οι οποίες αν και δεν προτίθενται να προβούν σε ένα πόλεμο δηλώσεων έχουν σημειώσει την εξέλιξη αυτή και την εισπράτουν με εκνευρισμό. 

Η είδηση έχει μεταφερθεί πανευρωπαικά στους μεγαλύτερους ιστότοπους ενημέρωσης της Ευρώπης ως μια καταστροφή η οποία τορπιλίζει τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης