Ξεκινά το πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Ξεκινά το πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Η λίστα εμπλουτίζεται με άλλες 21 χώρες - Ενεργοποιείται η συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για την ένταξη όλων των χωρών στο σχέδιο της διασυνοριακής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Ξεκινά το πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό
Με 21 επιπλέον χώρες εμπλουτίζεται η λίστα που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα από επενδύσεις στο εξωτερικό. Την απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ το 2018 θα προστεθούν άλλες 38 χώρες.

Η ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνονται μέσω στοιχείων του
ΟΟΣΑ και στην πράξη θα σημαίνει την ενεργοποίηση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί, ώστε να ενταχθούν σταδιακά στο σχέδιο όλες οι χώρες του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί διασυνοριακά η φοροδιαφυγή και η απόκρυψη εισοδημάτων, ακόμη και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με διάφορες μεθόδους.

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με τις χώρες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την πρόσφατη απόφαση διευρύνεται ο κατάλογος των χωρών. Με δεδομένο ότι ο φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην Ελλάδα
το σύνολο του εισοδήματος που αποκτά σε κάθε μέρος του πλανήτη, η λήψη των σχετικών πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας του ΟΟΣΑ θα χρησιμεύσει για να εντοπισθούν εισοδήματα που αποκτώνται στο εξωτερικό και δεν δηλώνεται. Εκτός από τόκους, στο εισόδημα αυτό περιλαμβάνονται μερίσματα, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από καταπιστεύματα κα.

Η λίστα των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2017 πληροφορίες είναι η εξής: 









Η λίστα για το 2018...









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης