PROTOTHEMA

Οικονομία

Από τον προσεχή Γενάρη ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στον αέρα η προστασία πρώτης κατοικίας παρά τις διαβεβαιώσεις Κοντονή

Στον αέρα η προστασία πρώτης κατοικίας παρά τις διαβεβαιώσεις Κοντονή

Εγκλωβισμένοι στο τρίγωνο «κυβέρνησης – ΔΝΤ – τραπεζών» χιλιάδες δανειολήπτες

Χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ κυβέρνησης, ΔΝΤ και τραπεζών, αφού όπως φαίνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς δεν είναι καθόλου διασφαλισμένη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελευθέρου Τύπου», οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι κυοφορείται νομοθετική πρωτοβουλία για επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας φαίνεται πως «σκοντάφτουν» στις απαιτήσεις του
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πιέζει για την άρση της προστασίας αλλά και στις ίδιες τις τράπεζες, που αποζητούν άμεσα αποτελέσματα στο πεδίο των κόκκινων δανείων, προκειμένου να αποφύγουν ενδελεχείς ελέγχους στους ισολογισμούς τους.

Σύμφωνα με νόμικούς που επικαλείται η εφημερίδα, η μόνη προστασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο νόμος Κατσέλη, η ισχύς του οποίου παύει από αρχές του 2019. Οι δανειολήπτες, δηλαδή, χάνουν το δικαίωμα να διασώσουν την κατοικία τους με τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα, εφόσον δεν δοθεί παράταση της συγκεκριμένης προθεσμίας.

Ειδικότερα, όπως τονίζουν από  1ης-1-2019 και εφόσον δεν έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας για υποβολή στο νόμο Κατσέλη οι δανειολήπτες δεν θα έχουν καμία άλλη επιλογή εκτός από τη ρύθμιση του δανείου τους εξωδικαστικά ή μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών (η οποία, επίσης, είναι εξωδικαστική ρύθμιση) και σε περίπτωση που το δάνειο τελικά καταγγελθεί, τότε γίνεται απαιτητό ολόκληρο το ποσό, εκδίδεται διαταγή πληρωμής και αρχίζει η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης

Υπενθυμίζεται ότι από τον προσεχή Γενάρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μετάβασης από το αναλογικό στο ηλεκτρονικό μοντέλο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ03/09/201713:51

Κατ αρχάς, πιστεύω ότι των φρονίμων τα παιδιά ΠΡΙΝ πεινάσουν μαγει ρεύουν ! Εχω διαπιστώσει ότι η μεγάλη μάζα των δανειοληπτών/ εγγυητών περιμέ νουβν μέσα στην αγωνία επί χρόνια να τους επιδοθεί η περιβόητη διατα γή πληρωμής αντί να κάνουν το σωστό : Δηλαδή να αναθέσουν σε εξειδι κευμένο δικηγόρο να καταθέσεις αυτός Αγωγή κατά της τράπεζας) αρνη τική Αναγνωριστική περί χρέους ) με τους οποίους να ζητούν την κήρυξη ποσών της οφειης τους ως καταχρηστικών, την παραβίαση της αρχής του Υπεύθυνου Δανεισμού εκ μέρους της τράπεζας, την εξαπάτη σή τους κατά την πορεία του δανείου εκ μέρους της τράπεζας, την νόμι μη απαλλαγή τους (εγγυητές), την επιβάρυνση της οφειλής με παράνομους τόκους ακόμα και πάνω από τα εξωτραπεζικά επιτόκια κ.τ.τ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Ακόμη όμως και στη περίπτωση που έχετε χάσει την προ θεσμία ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής ή στην περίπτωση που έχει απορριφθεί η ίδια η Ανακοπή σας .. ακόμα και τότε μπορείτε σε ωρισμένες περιπτώσεις να ζητήσετε το πάγωμα της κατάσχεσης/ πλειστη ριασμού στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η άσκηση της απαιτήσεως της τράπεζας κάνει την κατάσχεση /πλειστηριασμό ιδιαίτερα επαχθή για εσάς σε σημείο όμως τόσο μεγάλο ώστε η κοινωνία να μην ανέχεται την τέτοι α αδικία. Συγκεκριμένα, μιλάμε για περιπτώσεις, όπου ο οφειλέτης δεν επικαλείται απλά και μόνον ότι του παίρνουν το σπίτι αλλά ότι συντρέ χουν ΚΑΙ άλλες παράμετροι/γεγονότα υπέρ αυτού. Ετσι, έχει ακυρωθεί πλειστηριασμός που επεσπεύδετο για ακίνητο εμπορικής αξίας 600.000 ευρώ για οφειλή 50.000 ευρώ. Επίσης, έχει ακυρωθεί πλειστηριασμός που επεσπεύδετο στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ/ΑΞΙΛΟΓΩΤΕΡΟ ακίνητο του οφειλέτη ενώ υπήρχαν και άλλα ακίνητά του από τα οποία κάλλιστα μπορούσε να εξοφληθεί η οφειλή της δανείστριας τράπεζας καθώς και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Απάντηση
κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη!02/09/201722:45

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Απάντηση
Γιαυτό ασχολείται με κομμουνιστικά εγκλήματα 02/09/201718:11

Δεν ασχολείται με τετοια ο κ. Κοντονής, ενδιαφέρεται μόνο για την κάλυψη των εγκλημάτων του κομμουνισμού και για την απομόνωση της χώρας. Πετάει δηλαδή τη μπάλα στην εξέδρα για να σώσει το συνεργάτη των Ρότσιλντ κ. Αλέξη Τσίπρα (δεν συνάντησα εγώ κρυφά τον Ρότσιλντ, αυτός ήταν).

Απάντηση
12302/09/201718:02

ΟΣΟΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ..... ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΚΑΤΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ... ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕς ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕ ΤΙΣ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ....

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία