CNBC: Κάτι άλλο έχει ανάγκη η Ελλάδα, όχι νέες διασώσεις

CNBC: Κάτι άλλο έχει ανάγκη η Ελλάδα, όχι νέες διασώσεις

«Αντικειμενικός στόχος της χώρας είναι να αποφύγει την είσοδό της σε ένα νέο μνημόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...»

CNBC: Κάτι άλλο έχει ανάγκη η Ελλάδα, όχι νέες διασώσεις
Η Ελλάδα ελπίζει σε μια ελάφρυνση χρέους, καθώς το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης οδεύει προς τους τελευταίους 12 μήνες για την ολοκλήρωσή του, γράφει σε άρθρο του το CNBC.

Παράλληλα, αντικειμενικός στόχος της χώρας είναι να αποφύγει την είσοδό της σε ένα νέο μνημόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ επισήμαινε ότι «τώρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», καθώς μετά από μήνες καθυστερήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ συμφώνησαν τελικά να εκταμιεύσουν νέα κεφάλαια, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό του τρίτου πακέτου διάσωσης στα 40,2 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δήλωναν πρόθυμοι να κάνουν μικρά βήματα έναντι αυτών για τα οποία πίεζε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα αναμένεται να τελειώσει τον Σεπτέμβριο του 2018 και στόχος του Τσίπρα είναι να ξανακερδίσει η χώρα πλήρη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές ομολόγων και να αφήσει πίσω της την ξένη επιτροπεία, άρα το θέμα που θα συνεχίσει να κυριαρχεί είναι το μακροπρόθεσμο χρέος.

Τον Ιούλιο, η Ελλάδα έκανε μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά από τρία χρόνια απουσίας, με την έκδοση 5ετών ομολόγων και μέση απόδοση 4,66%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης