Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,2% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,2% στο κλείσιμο

Η αγορά έλαβε μια ώθηση την αναβάθμιση της Fitch, αλλά ουσιαστικά η τελευταία είναι σαν μην έγινε ποτέ, όπως έδειξε σήμερα η αγορά ομολόγων

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,2% στο κλείσιμο
Άνευρη άνοδο κατέγραψε το χρηματιστήριο στην Αθήνα, καθώς για μια ακόμη φορά παρουσίασε χαμηλούς τζίρους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 826,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20%

Η αγορά έλαβε μια ώθηση την αναβάθμιση της Fitch, αλλά ουσιαστικά η τελευταία είναι σαν μην έγινε ποτέ, όπως έδειξε σήμερα η αγορά ομολόγων. Τα δεκαετή κινήθηκαν με απόδοση 5,6% δείχνοντας ότι, οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, ακόμη κι αν ανέβηκε στην αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους.

Κλείσιμο
To θετικό στοιχείο για την αγορά ήταν το γεγονός ότι, η Πειραιώς σχεδιάζει να κάνει διεθνή διαγωνισμό για κόκκινα  δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ – δάνεια τα οποία είναι συνδεδεμένα με ενέχυρα, ακίνητα εξασφαλίσεις.

Η αγορά περιμένει και τις ανακοινώσεις από την Alpha και Εθνική, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για τις τιμές που θα προκύψουν. 

Τα “κόκκινα” δάνεια και οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τους μοναδικούς καταλύτες που είναι ικανοί να ωθήσουν το χρηματιστήριο – καθώς στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων μια νέα καθυστέρηση με την τρίτη αξιολόγηση θα επιφέρει κόπωση στους ξένους επενδυτές.  

Πτώση 1,11% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,355 ευρώ. Κέρδη 0,33% για την Eurobank στα 0,905%. Άνοδος 0,83% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,87 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha Bank στα 2,11 ευρώ. Κέρδη 0,21% για τον ΟΠΑΠ στα 9,57 ευρώ.

Κέρδη 1,89% για τον ΟΤΕ στα 10,78 ευρώ. Με πτώση 0,93% η Δεη στα 2,14 ευρώ. Κέρδη 2,62% για την Motor oil στα 19,21 ευρώ – ύστερα από θετική έκθεση της UBS.      
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης