Ντράγκι: Εχουμε εκφράσει κάποιες ανησυχίες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ντράγκι: Εχουμε εκφράσει κάποιες ανησυχίες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Προέχει η ορθή εφαρμογή του προγράμματος και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης για έξοδο στις αγορές - Χωρίς έκθεση για το χρέος, ξεχάστε την ποσοτική χαλάρωση

Ντράγκι: Εχουμε εκφράσει κάποιες ανησυχίες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Η Ελλάδα δεν έλειψε από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, πάντως, φρόντισε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις απόψεις που εξέφρασε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά τόσο με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Ντράγκι έσπευσε να επαναλάβει ότι αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον θα υπάρξει ολοκλήρωση της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφορικά με την επικείμενη έξοδο στις αγορές, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι κάτι που το αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση αν και «έχουμε υπόψη μας ότι η κεντρική τράπεζα (ΤτΕ), έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες». Κατά τον κ. Ντράγκι η «ορθή εφαρμογή του προγράμματος αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι δύο βασικοί παράγοντες προκειμένου να υπάρξει επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Κλείσιμο
Το QE θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τα τέλη του 2017


Απόλυτα έτοιμη να προχωρήσει είτε σε αύξηση του μηνιαίου ορίου αγορών είτε σε παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι η ΕΚΤ, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ντράγκι, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, φρόντισε να μην αλλάξει στο ελάχιστο φρασεολογία, τόσο σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της τράπεζας όσο και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι το QE θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2017 και ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου είτε να το παρατείνει, είτε να αυξήσει το σημερινό όριο των μηνιαίων αγορών ύψους 60 δισ. ευρώ. «Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει το όλο θέμα βάσει των συνθηκών που θα ισχύσουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Προσέθεσε ακόμη ότι η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε πορεία ανάκαμψης, ενώ ο πληθωρισμός διατηρείται σταθερά χαμηλότερα από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, εξαιτίας και της σχετικής αποκλιμάκωσης των τιμών πετρελαίου.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης