Προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών για το 2018 στο Δημόσιο

Προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών για το 2018 στο Δημόσιο

Καλοκαίρι με παζάρια για τα κονδύλια των υπουργείων - Στόχος η επίτευξη πλεονάσματος 7,4 δισ. ευρώ - Εως 18 Αυγούστου, όλοι οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τις προβλέψεις και τα αιτήματα χρηματοδότησης για το 2018 

Προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών για το 2018 στο Δημόσιο
Προϋπολογισμό για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος
7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2018, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, αρχίζει να συντάσσει η κυβέρνηση.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κύριος
Γιώργος Χουλιαράκης,
Κλείσιμο
βάζει «κόφτη» δαπανών στους κρατικούς φορείς για το 2018 στα 56,1 δισ. ευρώ, έναντι 56,6 δισ. που έχουν προϋπολογιστεί για φέτος. Αυτό είναι το ανώτατο όριο δαπανών, εντός του οποίου δίνει εντολή στους κρατικούς φορείς να κινηθούν οι αιτήσεις και τα σχέδιά τους. Αν υπάρχει υπέρβαση ή διαφωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τότε πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου το αργότερο να έχουν έρθει σε συμφωνία με το ΓΛΚ, αλλιώς τον τελευταίο λόγο για τα κονδύλια του 2018 θα τον έχει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα σε ένα μήνα, μέχρι 18 Αυγούστου, όλοι οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τις προβλέψεις και τα αιτήματα χρηματοδότησης για το 2018.

Προσλήψεις και αυξήσεις

Παρά τις απαιτήσεις για μείωση δαπανών, τα κονδύλια για μισθούς του Δημοσίου και για συντάξεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού θα ανέλθουν συνολικά στα 12,2 δισ. ευρώ, έναντι 11,3 δισ. το 2017 (+850 εκατ. ευρώ). Για συντάξεις οι δαπάνες θα ανέλθουν συνολικά στα 29,4 δισ. ευρώ, έναντι 23,7 δισ. το 2017 (+700 εκατ. ευρώ) όταν είχαν προϋπολογιστεί στα 23,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης