Το Twitter... γιορτάζει τα δύο χρόνια capital controls

Το Twitter... γιορτάζει τα δύο χρόνια capital controls

Οι καλύτερες αναρτήσεις για τα δύο χρόνια των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων - Οι υποσχέσεις Τσίπρα, τα χαμόγελα Βαρουφάκη, οι εικόνες με Φίλη και Ξυδάκη να σπεύδουν στα ΑΤΜ της Βουλής

Το Twitter... γιορτάζει τα δύο χρόνια capital controls
Δύο χρόνια από την επιβολή των capital controls
, στα οποία παραμένει εγκλωβισμένη η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις της χώρας, συμπληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου του 2017.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων έγιναν, εδώ και μία διετία, το σύμβολο της φτωχοποίησης των Ελλήνων, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία και τις τράπεζες, αλλά και «πληγώνοντας» τη χώρα στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Δύο χρόνια μετά την 28η Ιουνίου του 2015, ωστόσο, οι «πληγές» παραμένουν
, με κυριότερες εξ αυτών την απαξίωση των τραπεζών, την ανακοπή των ρυθμών ανάπτυξης, τη μείωση των εξαγωγών, καθώς και τη μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις και την... εκτόξευση των «κόκκινων» δανείων.

Αυτό που... παραμένει, επίσης, είναι οι κυβερνητικές υποσχέσεις για άρση των capital controls, οι οποίες διαρκώς διαψεύδονται και... μετατίθενται χρονικά για κάποια στιγμή στο μέλλον, δίχως ωστόσο κανείς να μπορεί να πει, υπεύθυνα και ξεκάθαρα, πότε θα γίνει αυτό.

Το γεγονός αυτό, μάλιστα, είναι που «καυτηριάζουν» και οι περισσότεροι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης -και δη, του Twitter- όπου γίνεται πραγματικό «πάρτι» από σχόλια, αναφορικά με την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, η οποία ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτή.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα χαμόγελα του Γιάνη Βαρουφάκη, οι εικόνες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδουν στα ΑΤΜ εντός του κτιρίου της Βουλής, συνδυάζονται με χιουμοριστικά σχόλια, αλλά και με άλλα, γεμάτα πίκρα και απογοήτευση, αποκαλύπτοντας το... κοκτέιλ των συναισθημάτων που προκαλεί μέχρι σήμερα στους πολίτες της χώρας η επιβολή των capital controls.

Δείτε τα χαρακτηριστικότερα εξ αυτών, υπό το #2χρονια_CC_Κορσες:























































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης