Επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές

Επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές

Η Κυπριακή Δημοκρατία άντλησε το ποσό των 850 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3% - Το ποσό θα διατεθεί για επαναγορά παλαιότερου χρέους με μεγαλύτερο επιτόκιο

Επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές
H Κυπριακή Δημοκρατία με τη σημερινή έξοδο της στις αγορές άντλησε 850 εκατ. ευρώ με την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Το επιτόκιο είναι 3%. Όλο το ποσόν θα διατεθεί για επαναγορά παλαιότερου χρέους με μεγαλύτερο επιτόκιο. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως η σημερινή έκδοση προσέλκυσε το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο που εξασφάλισε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία
.

Εξήγησε πως η έκδοση αυτή δεν σημαίνει τη δημιουργία νέου χρέους, αφού θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορά παλαιότερου ακριβότερου δανεισμού.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, από τη σημερινή έκδοση θα αποπληρωθεί μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ
ύψους 288 εκ με επιτόκιο 3,52%, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορές μέρους των τριών ομολόγων,  λήξης 2019 με επιτόκιο 4,75%, λήξης 2020 με επιτόκιο 4,62% και άλλου ενός ομολόγου, επίσης, λήξης 2020 με επιτόκιο 6,50%.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαφορά στο επιτόκιο, μεταξύ του καινούργιου αυτού δανεισμού και του παλαιότερου που εξοφλείται είναι πέραν του 2%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης