PROTOTHEMA

Οικονομία

Φόβος για νέα «έκρηξη» το 2018 και το 2019

«Βουλιάζει» στα χρέη ο ΕΦΚΑ: Έφτασαν τα 22,5 δισ. ευρώ

«Βουλιάζει» στα χρέη ο ΕΦΚΑ: Έφτασαν τα 22,5 δισ. ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται η εφαρμογή του μέτρου των κατασχέσεων καθώς ήδη από τις αρχές του έτους έχουν γίνει 18.000 κατασχέσεις με πρώτους στον κατάλογο όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ 

Στα χρέη «βουλιάζει» ο ΕΦΚΑ καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό φτάνουν τα 22,49 δισ. ευρώ ενώ όλοι φοβούνται νέα «έκρηξη» το 2018 και το 2019 από τις νέες αυξήσεις των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτών Οφειλών το 80% των οφειλετών, δηλαδή 493.577 οφειλέτες χρωστούν έως 30.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως αναφέρεται εξάλλου στην τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ τα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,9 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης, όπως γράφουν τα ΝΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται η εφαρμογή του μέτρου των κατασχέσεων καθώς ήδη από τις αρχές του έτους έχουν γίνει 18.000 κατασχέσεις με πρώτους στον κατάλογο όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ ενώ στο στόχαστρο έχουν αρχίσει να μπαίνουν και οι οφειλέτες με χρέη κάτω από το όριο αυτό.

Ήδη στο ΚΕΑΟ έχουν μεταβιβαστεί όλα τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας των οφειλετών, οι οποίοι εφόσον έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό διαθέσιμο ποσό αποτελούν στόχο του συστήματος.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Δημητρης19/06/201717:39

Τουλάχιστον εφαρμόστηκε σε δυο τομεις του δημοσίου η ηλεκτρονική διακυβέρνηση:1)στην συνταγογράφηση για περικοπή δαπανών και 2)στην εφορία κ τα ασφαλιστικά ταμεία για αύξηση των εσόδων.Οταν θέλουν,μπορούνε λοιπόν.Στους υπόλοιπους τομείς που θίγονται συμφέροντα κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων μόνο αν είναι προαπαιτούμενο.Μηπως να ενημερώσουμε τους δανειστές μπας κ γίνουμε κράτος σιγά σιγά;Υ.Γ.:Ο χρεωκοπημένος ΕΦΚΑ δανειοδότησε το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων!

Απάντηση
Παναγιώτης19/06/201714:35

Δεν υπάρχει λόγος κίνητρο εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών ή τραπεζικών δανείων ή φόρων ή τελών ή προστίμων ή λογαριασμών ή χρεών, όταν οφειλέτες δεν κινδυνεύουν να χάσουν δευτερεύουσα κατοικία ή εξοχικό σπίτι ή κατάστημα ή βιοτεχνία ή εργοστάσιο ή ξενοδοχείο ή οικόπεδο ή αγρόκτημα ή όχημα ή σκάφος ή τραπεζικές καταθέσεις ;;;

Απάντηση
Ρε αχρηστη κυβερνηση19/06/201713:51

Εγω σου πληρωνω τον εφκα μολις τον αναρτησεις, κι εσυ προβληματικη επιχειρηση εισαι παλι; Απο δω και περα θα στο πληρώνω τελευταια μερα άρχηστη. Εκατο ονοματα αλαξατε. Ικα μικα συκα, εοπυ , παιδι, και ανυπαντρη μητερα δεν το κανατε λεω γω. Λέω να δηλωσω πρόσφυγας να με γιατρεύετε τσαμπα.

Απάντηση
Παναγιώτης 19/06/201712:57

Πετρόπουλε είσαι το πιο ανίκανο άτομο του πλανήτη, τι περίμενες πολιτικέ ντενεκέ ξεγανωτε πως θα γινόταν με τις διαστημικές εισφορές που έβαλες ; να σου πω εγώ : πέραν της εισφοροδιαφυγής εχουμε πλεον και φοροδιαφυγή. Καταργήσατε και τον ΣΔΟΕ και το πράγμα έδεσε, πάμε προς διάλυση. Οι εγκληματίες αυτού του είδους πρέπει να πάνε στο Γουδί.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία