Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους

Ο επίτροπος κάλεσε εκ νέου τους εταίρους της Ελλάδας να «αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους
Την πεποίθηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα επιτευχθεί η "αναγκαία" συμφωνία που θα στείλει το απαραίτητο σήμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων,
Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM.
Κλείσιμο
 
«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, η λήψη των μέτρων έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί καλώντας και πάλι τους εταίρους της Ελλάδας να «αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι ζήτημα διαδικασίας. Επίσης, πρέπει να συμπεριλάβουμε και μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ όλα τα εργαλεία που θα επιτρέψουν τη στήριξη της ανάπτυξης γιατί ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και πρέπει να νιώσει ότι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό του» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί.
 
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκε «πρόοδος» που δικαιολογεί την αισιοδοξία του για μια συμφωνία. «Έχουμε δουλέψει πολύ με την ελληνική πλευρά και τις υπόλοιπες πλευρές και πιστεύω ότι έχουμε τις παραμέτρους μιας συμφωνίας. Δεν έχει γίνει ακόμα αλλά πιστεύω όλες οι πλευρές σήμερα συμπεριλαμβανομένου του
ΔΝΤ, γιατί το έχουμε ανάγκη είναι έτοιμες για μια συμφωνία», σημείωσε, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να σταλεί ένα σήμα «εμπιστοσύνης των εταίρων στην Ελλάδα». 

Η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή από όλους

Προσερχόμενος αργότερα στο Εurogroup, o επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων εξέφρασε εκ νέου την πεποίθησή του για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία μάλιστα θα γίνει αποδεκτή από όλους.

Το μήνυμα σήμερα πρέπει να είναι ναι, η δουλειά έχει γίνει, ναι, έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και κινούμαστε προς την εκταμίευση, αναζητούμε λύση για το χρέος και όλοι μαζί επιδιώκουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη συμφωνία, απάντησε ότι πως ο ίδιος προσωπικά έχει μιλήσει με όλους του εμπλεκόμενους και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία κοινά αποδεκτή από όλους.
 
Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία να πάρουν και οι αγορές το σήμα ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και επομένως είναι αξιόπιστη, αλλά και ότι η ευρωζώνη έχει «την κοινή βούληση» να στηρίξει την ανάπτυξη και να λύσει το ζήτημα του χρέους με «πιο θετικό τρόπο».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης