Μέρκελ: Εύχομαι να υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Μέρκελ: Εύχομαι να υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Σόιμπλε: Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης - Συμφωνία για το χρέος με βάση αποφάσεις του Μαϊου του 2016 - Η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος

Μέρκελ: Εύχομαι να υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup
Με μια φράση-κλειδί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να επισημοποιεί τη συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Μία ημέρα μετά την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του ψήφισε όλα όσα ζήτησαν οι Ευρωπαίοι πιστωτές
, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εκτιμήσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.

«Φυσικά και θα ευχόμουν να δούμε αποτελέσματα στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας εκτιμώνται και ότι περαιτέρω πληρωμές (εννοεί εκταμιεύσεις δόσεων) είναι εφικτές» δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε δημοσιογράφους έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας.

Σόιμπλε: Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 
εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης σήμερα, είπε ότι έχει βρεθεί η διαδικασία για να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει σε μεταγενέστερο χρόνο τα δικά του χρήματα προς την Ελλάδα. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το χρέος θα κινείται στο πλαίσιο που είχε προδιαγράψει το Eurogroup από τον Μάιο του 2016.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018 και πρόσθεσε: Διότι αν αποδειχτεί ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι απαραίτητη, τότε δεν θα γίνει...

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης