Ντάισελμπλουμ: Δεν θα πάρουμε τελική απόφαση για το χρέος

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα πάρουμε τελική απόφαση για το χρέος

«Αισιόδοξος» για συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  - Καζιμίρ: «Ο Τσακαλώτος θα φύγει σήμερα από το Eurogroup με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά»

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα πάρουμε τελική απόφαση για το χρέος
Για το 2018 μετέθεσε τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παράλληλα, ανακοίνωσε την ύπαρξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ
προσερχόμενος στην ετήσια σύνοδο του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) στην έδρα του Μηχανισμού στο Λουξεμβούργο, πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με τα μέτρα για το ελληνικό χρέος. 

Κλείσιμο
«Η επιπλέον αποσαφήνιση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει το επόμενο έτος» έσπευσε να προσθέσει. «Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος τώρα, αυτοί θα έρθουν το 2018» επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο.

Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων εκ μέρους της Ελλάδας.



Το περίγραμμα που θα κινηθούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έδωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Π. Καζιμίρ, ο οποίος είπε  ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, αλλά πρόσθεσε ότι περιμένει πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα φύγει σήμερα με μια βαλίτσα γεμάτη από λεφτά. 



Την ίδια ώρα «αισιόδοξος» για μια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν αναμένει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης