Μαλλιά-κουβάρια για τις διώξεις εναντίον Τροϊκανών λόγω ΤΑΙΠΕΔ

Μαλλιά-κουβάρια για τις διώξεις εναντίον Τροϊκανών λόγω ΤΑΙΠΕΔ

«Επίθεση» από Ισπανία, Ιταλία και Σλοβενία για δίωξη εκπροσώπων τους στο ΤΑΙΠΕΔ - «Αλαλούμ» με τη νομοθεσία για τα συγκεκριμένα στελέχη - Νέα εμπλοκή με τους κοινοτικούς του ΤΑΙΠΕΔ

Μαλλιά-κουβάρια για τις διώξεις εναντίον Τροϊκανών λόγω ΤΑΙΠΕΔ
Όξυνση από το πουθενά επικράτησε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, στη διάρκεια της οποίας ο εκπρόσωπος της Ελλάδας έγινε δέκτης σφοδρών παραπόνων και διαμαρτυριών από τους εκπροσώπους των Ιταλίας, Ισπανίας και Σλοβακίας.

Αιτία ήταν η συνεχιζόμενη δίωξη κατά των στελεχών από τις τρεις παραπάνω χώρες, οι οποίοι υπηρετούσαν ως τεχνικοί σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται σύντομα να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά δίωξη για πώληση και εκμίσθωση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, ενώ οι αλλοδαποί τεχνοκράτες ήταν ένας Σλοβάκος, μία Ιταλίδα και ένας Ισπανός.

Παρότι το ζήτημα αυτό, δηλαδή των ευθυνών των εμπειρογνωμόνων έχει καλυφθεί με νομοθετική ρύθμιση, η υπόθεση αυτή προηγείται της εν λόγω ρύθμισης, αν και έχει αλλάξει ο νόμος.

Κλείσιμο
«Η υπόθεση αυτή και οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν το ζιζάνιο που χάλασε την ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνεδρίαση... η μύγα που γυρίζει και τσιμπάει», τόνισε διπλωματικός παράγοντας ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αντιδράσεις των τριών χωρών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr :
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης