Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ με «γαλλικό κλειδί» για το χρέος

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ με «γαλλικό κλειδί» για το χρέος

Ωστόσο η πρωτοβουλία της Γαλλίας να συνδέσει την ανάπτυξη με το χρέος έγινε δεκτή με σκεπτικισμό στην ΕΕ με αξιωματούχους της Κομισιόν να λένε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή από τη γερμανική πλευρά ή να αποδειχθεί αρκετή για να μεταπείσει το ΔΝΤ

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ με «γαλλικό κλειδί» για το χρέος
Για γαλλική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα του ελληνικού χρέους
κάνει λόγο η Καθημερινή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη τη Δευτέρα στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Κλείσιμο
Η γαλλική πρόταση συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης με το εύρος της ελάφρυνσης του χρέους. Στην περίπτωση, δηλαδή, που η ανάπτυξη είναι χαμηλή και επιβεβαιώνονται τα αρνητικά σενάρια του ΔΝΤ, τότε η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων και της περιόδου χάριτος να είναι η μεγαλύτερη δυνατή, δηλαδή ακόμη και μέχρι τα 15 ή τα 17 χρόνια.

Σε περίπτωση όμως που η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα θετική, τότε η επέκταση και η περίοδος χάριτος να είναι ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές.

Όπως όμως σημειώνεται στο δημοσίευμα η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με σκεπτικισμό στην ΕΕ με αξιωματούχους της Κομισιόν να λένε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή από τη γερμανική πλευρά ή να αποδειχθεί αρκετή για να μεταπείσει το ΔΝΤ.

Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως, αν υπάρχει η παραπάνω αναφορά στα συμπεράσματα του Eurogroup, τότε θα δοθεί και η σαφήνεια που απαιτείται από την ΕΚΤ στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, επιτρέποντας στην Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης