Χωρίς πρόοδο για το χρέος το EuroWorking Group

Χωρίς πρόοδο για το χρέος το EuroWorking Group

Βίζερ: Κατά 95% συμφωνία - Διαβεβαιώσεις Χουλιαράκη για τα προαπαιτούμενα - Επιβεβαιώνεται η «Συνταγή Μεξικό» με το ΔΝΤ να συμμετέχει χωρίς εκταμιεύσεις χρημάτων

Χωρίς πρόοδο για το χρέος το EuroWorking Group
Έξι μέρες πριν από το Eurogroup
της 15ης Ιουνίου
η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει τη λίστα με τα προαπαιτούμενα. Στο EWG που έγινε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.
Γιώργος Χουλιαράκης
Κλείσιμο
διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι όλα θα είναι έτοιμα έως τις 15 Ιουνίου.
 
Στις τάξεις πάντως του
ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μούδιασμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αντιμετωπίζει τη γκρίνια των βουλευτών στη Βουλή
όπου κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο για την αλιεία κάποιες από τις προαπαιτούμενες ενεργείς που εκκρεμούν. Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση υποχρεώνεται να παρατείνει το πάγωμα των συντάξεων για έναν ακόμη χρόνο έως και το 2022.

Συνταγή τρίτου κόσμου
«Αν δεν υπάρξει άμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους για το χρέος, το Ταμείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει αυτή τη συνταγή της κατ’αρχήν αποδοχής του προγράμματος στην Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Ο κ. Ράις σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ αυξάνοντας τις προσδοκίες συμφωνίας.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον αν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ αυτό το μοντέλο σε ανεπτυγμένη χώρα, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αλλά τόνισε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη δεκαετία του 1980 και έφερε ως παραδείγματα κράτη της Λατινικής Αμερικής, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος" την περασμένη Κυριακή

Από την πλευρά της Κομισιόν ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι σε μια βδομάδα το Eurogroup θα πρέπει να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας η Αθήνα διεκδικεί να είναι πλέον των 9 δισ. ευρώ: «Πρέπει να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση γιατί αυτή συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ήδη έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για να συμβαίνει αυτό».

Δεν μπήκαν στα βαθιά
Στο EWG ασχολήθηκαν και με το ζήτημα του χρέους ωστόσο επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για την κατάσταση των πραγμάτων καθώς στο τραπέζι δεν υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το Eurogroup του Μαΐου. Άλλωστε σύμφωνα με τον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ «το ΔΝΤ θα συναινέσει επί της αρχής στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να προβεί σε εκταμιεύσεις χρημάτων εάν δεν έχει προηγηθεί μια κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
 
Αισιόδοξος εμφανίστηκε, τέλος, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αφήνοντας για άλλη μια φορά αιχμές για τους "σκληρούς" της ευρωζώνης: «Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά. Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» τόνισε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης