Βρετανία: Η στερλίνα χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου - Σε χαμηλά 7μηνου σε σχέση με το ευρώ

Βρετανία: Η στερλίνα χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου - Σε χαμηλά 7μηνου σε σχέση με το ευρώ

Με άνοδο 0,6% άνοιξε το Λονδίνο, παρά τους φόβους για πτώση άνω του 1%

Βρετανία: Η στερλίνα χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου - Σε χαμηλά 7μηνου σε σχέση με το ευρώ
Αναταράξεις και πτώση στην τιμή της στερλίνας προκαλεί το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών καθώς οι αγορές αντιδρούν αρνητικά μπροστά στην πύρρειο νίκη της Τερέζα Μέι που διατηρεί μεν την πλειοψηφία χωρίς, όμως, αυτοδυναμία. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου πάντως άνοιξε με οριακή άνοδο 0,6%, παρά τους φόβους για πτώση άνω του 1%.

Η βρετανική λίρα που έφτασε να υποχωρεί κατά 2,3% έναντι του δολαρίου στο $1,2660 (σε χαμηλό 8 εβδομάδων), λίγο πριν τις 11 κατέγραφε μείωση κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώνεται στα 1,2697 δολάρια., ενώ έναντι του ευρώ βρέθηκε σε χαμηλό 7 μηνών με πτώση 2,3% στις 88,55 πέννες / ευρώ.

Σημειωτέον ότι αναλυτές αναφέρουν ότι, μολονότι η εικόνα δεν θα είναι τόσο δραματική, όσο πέρυσι με το δημοψήφισμα που βγήκε υπέρ του Brexit, εντούτοις  η στερλίνα μπορεί να κάνει βουτιά ακόμα και στο 1,21 έναντι του δολαρίου.
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα, ο Peter Chia, στρατηγικός αναλυτής ξένου συναλλάγματος του πολυεθνικού τραπεζικού ομίλου  UOB Group, ανέφερε: «σε σύγκριση με την ημέρα που επικράτησε το Brexit και η στερλίνα υποχώρησε σε μια ημέρα κατά 11%, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απίθανο να επιδράσει τόσο βαθιά στη βρετανική οικονομία και το νόμισμα» και πρόσθεσε ότι πριν το επίπεδο του 1,21, το σημείο στήριξης της ισοτιμίας στερλίνας/ δολαρίου φαίνεται να βρίσκεται στο 1,2515.

Εντονη μεταβλητότητα παρατηρήθηκε νωρίτερα στις αγορές, η οποία όμως κατόπιν μετριάστηκε με τα futures του S&P 500 να σημειώνουν άνοδο μαζί με τις μετοχές της Ασίας, από τη Νότια Κορέα ως τη Σιγκαπούρη. Πτώση για τρίτη μέρα στον χρυσό.

«Αν και βλέπουμε μεγάλη μεταβλητότητα στη στερλίνα, υπάρχει μικρή πιθανότητα μετάδοσης στις ευρύτερες αγορές», ανέφερε νωρίτερα στο Bloomberg, o  Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής ξένου συναλλάγματος της  National Australia Bank. «Πρόκειται για ακόμα μια μικρή τοπικού χαρακτήρα δυσκολία, παρά για ένα γεγονός με παγκόσμιες επιπτώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης